Τι μπορεί να συμβαίνει με την παρατεταμένη υπνηλία της μητέρας μου; thumbnail

Η ΑΝΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Παρακαλώ, ήθελα να σας ρωτήσω για την μητέρα μου, η οποία όταν ξυπνάει, θέλει πάλι να κοιμηθεί...

Τι μπορεί να συμβαίνει με την παρατεταμένη υπνηλία της μητέρας μου;

Αναγνώστρια μας ρωτά: 


Παρακαλώ, ήθελα να σας ρωτήσω για την μητέρα μου, η οποία όταν ξυπνάει, θέλει πάλι να κοιμηθεί. Είναι 72 ετών,προσέχει τη διατροφή της, έχει κάποια κινητικά προβλήματα και κάποιες ασθένειες. Για το λόγο αυτό παίρνει κάποια φάρμακα, μεταξύ των οποίων είναι το cipralex και το gardenal. Μπορείτε να μας πείτε γιατί συμβαίνει αυτό ή μήπως πρέπει ν΄απευθυνθεί σε κάποιο γιατρό και τι ειδικότητας; 


 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ευάγγελος Κατσαρός, Νευρολόγος MD


  


Aπό αυτά που μας περιγράφετε, αναφέρεστε σε μιά κατάσταση υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή υπερυπνίας, μιλώντας πιό ιατρικά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι περ'όλο που κοιμάται τη νύχτα θέλει να κοιμάται και κάποιες ώρες την ημέρα επί πλέον και μάλιστα ακανόνιστα. Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχει καλό ύπνο τη νύχτα και γι αυτό έχει υπνηλία την ημέρα. Πρέπει να ελεγχθούν πολλοί παράγοντες για να δοθεί απάντηση στο τι φταίει και γι αυτό πρέπει να επισκεφθείτε νευρολόγο, ο οποίος θα της κάνει τον έλεγχο που απαιτείται και τις προβλεπόμενες εξετάσεις για να βάλει διάγνωση. Ενδεικτικά το πρόβλημα της μητέρα σας μπορεί  να οφείλεται σε: διαταραχή της αιματικής κυκλοφορίας στον εγκέφαλο, σε φάρμακα (κάθε είδους), σε ενδοκρινολογική διαταραχή, σε διαταραχή του αναπνευστικού που προκαλεί άπνοιες στον ύπνο, κ.λ.π.


Πρέπει λοιπόν να απευθυνθείτε σύντομα σε νευρολόγο για διερεύνηση.

 

Ευάγγελος Κατσαρός

Νευρολόγος MD
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X