Μοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάνα!

<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε 8 λεπτές φέτες (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τις χτυπήσει καλά για να είναι περίπου 1 εκ. στο πάχος, ώστε κατά το ψήσιμο να παραμείνουν ζουμερές μέσα, αλλά τραγανές εξωτερικά)</li>
<li>2 κουτ. σούπας φρέσκο ή ξερό θυμάρι</li>
<li>60 ml παρθένο ελαιόλαδο</li>
<li>2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)</li>
<li>30 ml γάλα</li>
<li>4 κουτ. σούπας αλεύρι</li>
<li>100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη</li>
<li>ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p><strong></strong> Βάζουμε τις φέτες κρέατος σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν για 15 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p>Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε τρία ξεχωριστά πιάτα τα υλικά για το πανάρισμα: στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο τα 70 γρ. από την παρμεζάνα.</p>
<p> </p>
<p>Περνάμε μία-μία τις φέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αυγών και γάλακτος και τέλος από την παρμεζάνα.</p>
<p> </p>
<p>Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 εκ. από τον πάτο του ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε τα σνίτσελ σε δόσεις (ανάλογα με το πόσες χωράνε άνετα στο τηγάνι σας, χωρίς να τις στριμώξετε). Τηγανίζουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Είναι σημαντικό η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν τα σνίτσελ και καούν απέξω.</p>
<p> </p>
<p>Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και πατάτες τηγανητές για τα παιδιά.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Τα τηγανητά πιάτα αναζητούν οξύτητα για να ισορροπήσουν τη λιπαρότητα. Ενα Ξινόμαυρο στην ερυθρή ή ροζέ εκδοχή του θα ήταν ό,τι πρέπει.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα