Τα 4 πιο αηδιαστικά πράγματα που δεν ήξερες για τα μαγιό  thumbnail
Βγήκες στην παραλία να απολαύσεις τη θάλασσα; Αγόρασες το καινούριο σου μαγιό; Μπορεί να μας αρέσουν και να μας... δροσίζουν, όμως υπάρχουν και φορές, όπως θα διαβάσεις παρακάτω, όπου μπορούν να γίνουν αηδιαστικά και να μας βάλουν σε μπελάδες που δεν θέλουμε. Γι' αυτό να είσαι προετοιμασμένη! Μπορεί να είσαι το πιο καθαρό άτομο στον πλανήτη, όμως μπορεί και να μη ξεφύγεις από αυτά.

Τα 4 πιο αηδιαστικά πράγματα που δεν ήξερες για τα μαγιό


Βγήκες στην παραλία να απολαύσεις τη θάλασσα; Αγόρασες το καινούριο σου μαγιό; Μπορεί να μας αρέσουν και να μας… δροσίζουν, όμως υπάρχουν και φορές, όπως θα διαβάσεις παρακάτω, όπου μπορούν να γίνουν αηδιαστικά και να μας βάλουν σε μπελάδες που δεν θέλουμε. Γι' αυτό να είσαι προετοιμασμένη! Μπορεί να είσαι το πιο καθαρό άτομο στον πλανήτη, όμως μπορεί και να μη ξεφύγεις από αυτά. 


1. Η προστατευτική ταινία δεν κάνει πραγματικά τίποτα 


Έχεις δει αυτή τη την ταινία που υποτίθεται ότι σε προστατεύει από τις μολύνσεις όταν δοκιμάζεις ένα μαγιό; Στην πράξη, δε σε βοηθάει και πάρα πολύ να μην κολλήσεις κάποιο βακτήριο. Διότι αν κάποια δοκιμάσει το μαγιό πριν από εσένα, το γεννητικό της υλικό θα μείνει ακόμα κι αν δεν το βγάλει. Η ταινία προστατεύει αυτήν που θα το αγοράσει, όχι αυτές που το δοκιμάζουν. Γι' αυτό, φρόντισε να φορέσεις ένα μικρό σλιπάκι εκείνη τη μέρα και να δοκιμάσεις το μαγιό πάνω από το εσώρουχό σου. 


2. Μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις. 


Αν κάτσεις πολύ ώρα με ένα βρεγμένο μαγιό, κρατάει την υγρασία πολύ κοντά στην ουρήρθα με αποτέλεσμα, αν είσαι πολύ ευαίσθητη σε μυκητιάσεις ή ακόμα και ουρολοιμώξεις, να πάθεις ζημιά από το τίποτα. Γι΄αύτο, άλλαξε σύντομα το μαγιό σου με το που βγεις από τη θάλασσα. 


3. Δεν χρειάζεται να το μοιραστείς με τη φίλη σου 


Ακόμα κι αν είστε υγιείς και… αυτοκόλλητες, υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση κίνδυνος μολύνσεων. Η κάθε μία έχει και τη δικιά της φυσιολογία στην ευαίσθητη περιοχή της και καλό είναι να μην αναμειχθούν οι… μικροοργανισμοί της καθεμίας. 


4. Όταν τα πακετάρεις σε πλαστική σακούλα, υπάρχει ακόμα κίνδυνος 


Και βέβαια ένα βρεγμένο μαγιό πρέπει να το πακετάρεις μετά το μπάνιο σε μια πλαστική σακούλα ή θήκη για να μη βρέξεις τα υπόλοιπά σου πράγματα. Έχε όμως υπόψιν σου να το πλύνεις αμέσως όταν φτάσεις στο σπίτι. Δεν θέλεις να πιάσει μούχλα, λόγω του αέρα που δε θα παίρνει μέσα από τη σακούλα! 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X