Περπάτημα,το καλύτερο φάρμακο για το εγκεφαλικό!

Οι άνθρωποι που έχουν περάσει εγκεφαλικό επεισόδιο ωφελούνται από την τακτικό και έντονο περπάτημα, σύμφωνα με μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο των Δυτικών Ινδιών στην Τζαμάικα αξιολόγησε 128 επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου, οι μισοί από τους οποίους περπατούσαν τρεις φορές την εβδομάδα για τρεις μήνες, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν θεραπευτικά μασάζ αντί της άσκησης.

Εκείνοι που περπατούσαν εποπτεύονταν αρχικά, μέχρι που σταδιακά απέκτησαν την αυτοπεποίθηση να περπατήσουν έξω μόνοι τους.  Τα ευρήματα έδειξαν ότι όσοι περπατούσαν είδαν 16,7%  βελτίωση στην ποιότητα της ζωής, σε σύγκριση με την ομάδα που έκανε μασάζ.

Επιπλέον, τα άτομα που περπατούσαν, ήταν σε θέση να περπατήσουν περαιτέρω έξι λεπτά και  χαμηλότερη καρδιακή συχνότητα από ό, τι οι άνθρωποι που δεν εκτελούν ζωηρό περπάτημα. Ο Δρ Carron Gordon, επικεφαλής της μελέτης, τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό Stroke, υποστηρίζει: «Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επανέλθετε ενεργά μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο».

Σχετικά άρθρα