Πώς θα επιλέξω πλαστικό χειρουργό;

Ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, εξηγεί με ποια κριτήρια πρέπει να αναζητήσουμε και να επιλέξουμε τον επιστήμονα, τα «μαγικά» χέρια του οποίου θα μας βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στον χρόνο.

Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί ένας πλαστικός χειρουργός;

Ανάμεσα στη σωστή και μη σωστή εφαρμογή των τεχνικών της πλαστικής χειρουργικής υπάρχει μια λεπτή ισορροπία. Αν αυτή ξεπεραστεί, οδηγεί σε αποτέλεσμα που δεν ανταποκρίνεται σε ρεαλιστική εικόνα. Έτσι, συχνά το αποτέλεσμα δεν είναι το πρόσωπο  μιας πιο νεαρής γυναίκας, αλλά αντιθέτως μιας γυναίκας μεγαλύτερης από την ηλικία της. Τα παραδείγματα γυναικών που έπειτα  από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής ή κάποια μη επεμβατική θεραπεία, δείχνουν «παραμορφωμένες» δεν είναι λίγα –κι αποτελούν τον πιο ισχυρό λόγο για να γίνει καλή και εμπεριστατωμένη έρευνα ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού. Το καλό αποτέλεσμα μιας πλαστικής επέμβασης είναι εκείνο στο οποίο δύσκολα μπορεί να καταλάβει ένας τρίτος ότι έχει γίνει παρέμβαση από έναν πλαστικό χειρουργό.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή πριν από κάθε τέτοιου είδους θεραπεία κι επέμβαση στην επιλογή του κατάλληλου και εξειδικευμένου γιατρού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πρόκειται για επιστήμονα  ο οποίος να είναι μέλος της Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών. Ο ειδικός πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και να είναι άρτια καταρτισμένος και έμπειρος.

Γενικά αυτό που συνιστάται σε γυναίκες νεαρής ηλικίας – και όχι μόνο – είναι να ακολουθούν εξατομικευμένες θεραπείες, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας τους. Γι’ αυτό και μια από τις βασικές ερωτήσεις που οφείλει να κάνει ένας πλαστικός χειρουργός, στην πρώτη επίσκεψη είναι σε ποια ηλικία βρίσκεται η γυναίκα και έπειτα τι είναι αυτό που θέλει ν’ αλλάξει και να βελτιώσει στην εμφάνισή της.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα