Βλεφαροπλαστική: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το αποφασίσεις

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα, το κουρασμένο και λυπημένο βλέμμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν κάποιον στον πλαστικό χειρουργό.

Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας

Αυτά μπορεί να είναι αποτέλεσμα του χρόνου που περνά ή να οφείλονται στην κληρονομικότητα, κυρίως όταν εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες. Η λύση βρίσκεται στα έμπειρα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού που με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να αναζωογονήσει το βλέμμα μας και να αποτινάξει τα χρόνια και την κούραση που συσσωρεύτηκαν σε αυτό.

Πώς γίνεται η βλεφαροπλαστική;

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο.

Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας».

Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.

Πόσο καιρό φαίνονται τα σημάδια της βλεφαροπλαστικής στο πρόσωπο;

Τα σημεία των τομών εξαφανίζονται προοδευτικά από μια εβδομάδα με ένα μήνα μετά την επέμβαση ενώ ήδη 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης και επούλωσης της περιοχής.

Τα ράμματα αφαιρούνται 5 – 7 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Η βλεφαροπλαστική αφορά και νεότερα άτομα;

Σε νεότερους ασθενείς που δεν έχουν χαλάρωση του δέρματος των κάτω βλεφάρων μπορεί να γίνει η λεγόμενη διεπιπεφηκυία βλεφαροπλαστική όπου αφαιρείται το λίπος των κάτω βλεφάρων από εσωτερική τομή στον επιπεφυκότα.

Αναλόγως των αναγκών του ασθενούς ακολουθεί εφαρμογή Laser – Derma K στο δέρμα των κάτω βλεφάρων για να επιτύχουμε συσφιξή αυτού.

Πόσο επώδυνη είναι ως επέμβαση;

Η σύγχρονη πλαστική ειρουργική έχει καταστήσει επεμβάσεις που στο παρελθόν υπήρξαν ιδιαίτερα επίπονες και χρονοβόρες στην ανάρρωση πάρα πολύ καλά ανεκτές απαλλαγμένες από άλγος και ταλαιπωρία.

Σε αυτό το πνεύμα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν μία τέτοια επέμβαση με το πνεύμα ότι «θυσιάζοντας» ένα σαββατοκύριακο αλλάζουν στο εφεξής την ζωή και την ψυχολογία τους συνολικότερα

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αρθροπλαστική γόνατος: Πότε είναι απαραίτητη και δεύτερη επέμβαση;

Σάκχαρο και διαβήτης: Οι 3 ύπουλοι παράγοντες κινδύνου που οφείλεις να προσέχεις

Κοροναϊός: 5+1 ερωτήσεις για τον ιό – Τι είναι, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς μεταδίδεται

8 ερωτήσεις που θες να κάνεις στον πλαστικό αν είσαι γυναίκα και ενδιαφέρεσαι για μεταμόσχευση μαλλιών

Σχετικά άρθρα