Σάντουιτσ με Τηγανητό καλαμάρι και ταραμοσαλάτα!

<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. μικρά καλαμάρια, καθαρισμένα και ολόκληρα</li>
<li>250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 λίτρο λάδι, για τηγάνισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για την ταραμοσαλάτα</strong></p>
<ul>
<li>80 γρ. ταραμάς λευκός</li>
<li>1 μικρό ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο</li>
<li>1/2 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη</li>
<li>χυμός από 1 μέτριο λεμόνι</li>
<li>400 γρ. ψωμί (προτιμότερο μπαγιάτικο), χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο</li>
<li>180 ml ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)</strong></p>
<ul>
<li>2 μέτριες μπαγκέτες ή τζιαπάτα</li>
<li>3 – 4 πιπεριές τουρσί, καλά στραγγισμένες, σε λεπτές ροδέλες</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ρίγανη ξερή, κοπανισμένη</li>
</ul>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong></p>
<p><strong>Ταραμοσαλάτα</strong>: Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Στερεώνουμε ένα μικρό σουρωτήρι σε ένα μπολ. Αδειάζουμε τον πολτό στο σουρωτήρι και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Κρατάμε τα υγρά στην άκρη και πετάμε ό,τι έμεινε στο σουρωτήρι. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον ταραμά με το χυμό λεμονιού για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα υγρά που κρατήσαμε στην άκρη και το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πολτός. Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Αν είναι πιο πηχτή από όσο επιθυμούμε, προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε σε μπολ.</p>
<p> </p>
<p><strong>Καλαμάρια</strong>: Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε τα καλαμάρια, τα βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα καλαμάρια, 3 – 4 κάθε φορά, και τα τηγανίζουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σερβίρισμα:</strong> Aν θέλουμε, κόβουμε τις μπαγκέτες στη μέση ανοίγοντάς τες για γέμισμα, αλείφουμε το εσωτερικό με μπόλικη ταραμοσαλάτα, απλώνουμε τα καλαμάρια, μοιράζουμε τις πιπεριές τουρσί, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίγανη, κλείνουμε το σάντουιτς και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα