Η τέλεια Κερασόπιτα!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>4</strong> <span>αυγά χωρισμένα</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγιού </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>6 κ.σ. </strong><span>αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>βανίλιες</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγιού </strong><span>κρέμα γάλακτος</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα </strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong>500 γραμμ. </strong><span>φρέσκα κεράσια χωρίς το κουκούτσι</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>λεμόνι (ξύσμα)</span></span></li>
<li><span><strong>λίγο</strong> <span>βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>άχνη ζάχαρη</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για 6΄-7΄ ώσπου να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για 5΄ αφού πρώτα το βουτυρώσουμε. Έχουμε πλύνει και βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε στο ζεστό πυρίμαχο σκεύος τα ζαχαρωμένα κεράσια και τα περιχύνουμε με το χτυπημένο μείγμα αυγών. Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμαμένο φούρνο στους 180<sup>ο</sup> Cσε αέρα στη μεσαία σχάρα για 30΄-35΄ ώσπου να φουσκώσει και σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε με άχνη.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα