Δίαιτα: Πώς θα χάσω λίπος από γλουτούς, μπούτια και γάμπες

Είμαι 21 χρόνων, με ύψος 1,57 και ζυγίζω 55 κιλά. Τα τελευταία 2 χρόνια πήραπερίπου 10 κιλά λόγω καθιστικής ζωής. Εδώ και 1 μήνα πηγαίνω αρκετές φορές την εβδομάδα γυμναστήριο αλλά έχω ένα συγκεκριμένο θέμα με τα πόδια μου. Το περισσότερο λίπος είναι συγκεντρωμένο στους γλουτούς, στα μπούτια και στις γάμπες. κάτι που είναι πολύ αντιαισθητικό.

Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο αδυνατίζουν οι γάμπες και κατά πόσο είναι κληρονομικό. Δηλαδή θα καταφέρω να τις αδυνατίσω ή τζάμπα προσπαθώ; Ευχαριστώ!

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευμένης Π. Καραφυλλίδης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καμία προσπάθεια δεν μπορεί να θεωρηθεί άδικος κόπος. Με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, κατάλληλο για τη δική σας περίπτωση, υπογεγραμμένο από ένα ειδικό που θα έχει εξετάσει τις δικές σας ανάγκες και με ένα αντίστοιχο πρόγραμμα άσκησης για την εκγύμναση όλου του σώματός σας, που θα μπορούσε όμως να στοχεύει στις «αδυναμίες» σας (το λίπος στους γλουτούς, στις γάμπες και τα μπούτια),  σίγουρα θα καταφέρετε να βελτιώσετε την εικόνα, αλλά και την υγεία σας.

Όσο για την κληρονομικότητα, θα σας πρότεινα να μη χρεώσετε εκεί την αλλαγή στο σώμα σας, λόγω της εναπόθεσης λίπους στα σημεία που προαναφέρατε, αφού, όπως είπατε, είχατε εγκαταλείψει την προσπάθεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα απείχατε από οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Αναπληρώστε το χαμένο χρόνο και δουλέψτε για όσα θέλετε να πετύχετε!

ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MSc, NYSCDN

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία

Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General

Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General

email: [email protected]

Τηλ: 2107470167 // 6974442646

www.karafillides.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς θα χάσεις κιλά χωρίς να πεινάσεις;

Πλήρης δίαιτα για να χάσεις κιλά σε μέση και πόδια!

Απόκτησε τους γλουτούς των ονείρων σου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς θα χάσω το λίπος από τους γλουτούς χωρίς να πεινάσω;

 

Σχετικά άρθρα