Μαλακό κέικ με εσπεριδοειδή!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 μέτρια πορτοκάλια ακέρωτα</li>
<li>1 μέτριο λεμόνι ακέρωτο</li>
<li>2 μανταρίνια ακέρωτα</li>
<li>5 αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους</li>
<li>250 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη</li>
<li>30 γρ. κορν φλάουρ</li>
<li>200 γρ. ζάχαρη</li>
<li>50 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>100 γρ. αμύγδαλο φιλέ άχνη για πασπάλισμα</li>
<li>ελαιόλαδο για άλειμμα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 10</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 45΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Διαδικασία</span></span> Αφαιρούμε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό τόσο που να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις χοντρές ίνες. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά μαζί με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη μισή από τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Αδειάζουμε το χτυπημένο αυγό μέσα στον πολτό φρούτων, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή, σε μορφή κρέμας. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε ένα βαθύ ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. και το πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα