Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική BBQ sauce!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 κιλά αρνίσια παϊδάκια</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη μαρινάδα</strong></p>
<ul>
<li>40 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο</li>
<li>40 ml χυμός λεμονιού</li>
<li>3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</li>
<li>240 ml σάλτσα σόγιας</li>
<li>200 ml λευκό, ξηρό κρασί</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη σάλτσα BBQ</strong></p>
<ul>
<li>300 γρ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο</li>
<li>1 αχλάδι, χοντροτριμμένο</li>
<li>160 ml σάλτσα σόγιας</li>
<li>40 ml βαλσαμικό ξίδι, λευκό</li>
<li>2 κουτ. σούπας κέτσαπ</li>
<li>1 κουτ. γλυκού μουστάρδα</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</li>
<li>20 γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li>130 ml ελαιόλαδο</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 3 ώρες</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="bittersweet simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> <strong>Μαρινάδα:</strong> Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα παϊδάκια, ανακατεύουμε καλά να καλυφτούν, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.</p>
<p> </p>
<p>Σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20 – 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του αέρα, στους 200° C, για 15 – 17 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σάλτσα:</strong> Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θέλουμε, να «βουτάμε» τα παϊδάκια μας.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> ένα Cabernet Sauvignon.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα