Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Φερορμόνες: Πώς οι γυναίκες επιλέγουν άνδρα από τη μυρωδιά
Φερορμόνες: Πώς οι γυναίκες επιλέγουν άνδρα από τη μυρωδιά  thumbnail

Φερορμόνες: Πώς οι γυναίκες επιλέγουν άνδρα από τη μυρωδιά

Ο ορος φερομόνες προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις φέρω και ορμή και χρησιμοποιείται διεθνώς.


Η πρώτη φερομόνη, που ανακαλύφθηκε το 1956, ασκούσε ισχυρή σεξουαλική έλξη στους σκόρους. Στον άνθρωπο, η σχέση όσφρησή και σεξουαλικότητας δεν είναι σαφής. Άλλωστε η όσφρηση σαν αίσθηση, στους ανθρώπου είναι υποβαθμισμένη.


Πρόσφατα, αμερικανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι έχουν ανακαλύψει ένα γονίδιο, το οποίο έχει σχέση με τους υποδοχείς φερομονών. Το γονίδιο δεν εμφανίζει καμία ομοιότητα με τα υπόλοιπα γονίδια των ανώτερων θηλαστικών, ενώ μοιάζει πολύ με τα γονίδια που προκαλούν τη δημιουργία υποδοχέων των φερομονών σε άλλα ζώα.


Ένα γονίδιο, λοιπόν, που μπορεί να εξηγήσει πως οι άνθρωποι συλλέγουν τα σήματα που προέρχονται από τις φερομόνες, έχει επισημανθεί με ακρίβεια για πρώτη φορά. Αυτή η ανακάλυψη αναμένεται να βοηθήσει tous ειδικούς να κατανοήσουν καλύτερα τα βασικά μας ένστικτα.


Στα ζώα είναι ήδη καλά γνωστή η σημασία που έχουν οι φερομόνες στην αναπαραγωγή τους. Στον άνθρωπο όμως, μόλις τα τελευταία δέκα χρόνια προχώρησε η έρευνα σχετικά με το ρόλο των φερομονών στην ανθρώπινη λειτουργία και συμπεριφορά.


Ήδη όμως ο ρόλος των φερομονών τείνει να ξεκαθαρίσει και στον άνθρωπο. Από τις μέχρι σήμερα έρευνες, φαίνεται ότι:


♦ επιδρούν στα επίπεδα των ορμονών του φύλου


♦ συμμετέχουν στη ρύθμιση του γυναικείου γεννητικού κύκλου


Φ συγχρονίζουν τον κύκλο σε γυναίκες που ζουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα


♦ ευθύνονται για τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει η τακτική ερωτική επαφή στην υγεία ms γυναίκαs


♦ επιδρούν στην ερωτική έλξη


Πρόσφατα Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να μυρίζουν και να επιλέγουν τους άντρες μα βάση την οσμή του σώματός τους! Οι ερευνητές ζήτησαν από ανυπαντρες  να μυρίσουν ανδρικά εσώρουχα, που είχαν φορεθεί από άντρες επί δύο συνεχόμενες νύχτες. Από τη μελέτη προέκυψε ότι οι περισσότερες από τις φυναίκες έδειξαν προτίμηση στους άντρες των οποίων η γεννητική οσμή ήταν κατά κάποιο τρόπο πιο «κοντινή» με τη δική τους


Ένα άλλο αξιόλογο πείραμα έδειξε ότι η χορήγηση σε γυναίκες μυρωδιάς από την ανδρική μασχάλη τους προκαλεί στις γυναίκες σημαντική μείωση του άγχους κι άλλων αρνητικών συναισθημάτων.


Αρα σημαντικές ορμονικές λειτουργίες που ευοδώνουν την υγεία της  γυναίκας, προκαλούνται από την παρουσία του άντρα και κατά συνέπεια των ανδρικών φερομονών.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X
[contact-form-7 id="192177" title="Popup"]