Πατατοσαλάτα με κρεμμύδι και αγγουράκι τουρσί

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρεδάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">8 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φετούλες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή ½ κουτ. σούπας ξερή, τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 ml ελαιόλαδο</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 8</span></div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 40΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="bittersweet simple_rhomb"><span class="bittersweet">Εκτέλεση</span></span> </strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε με τη φλούδα σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 – 30 λεπτά. Καλό είναι να τις ελέγχουμε κάθε λίγο, για να μην προλάβουν να παραμαλακώσουν και να διαλυθούν. </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να μπορέσουμε να τις πιάσουμε, και όσο ακόμα είναι ζεστές τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το αγγουράκι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή ή κρύα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <span style="color: #0000ff;"><a><span style="color: #0000ff;">http://www.gastronomos.gr/</span></a></span></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επισης:</span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/174539/salata-me-vrasmena-fasolakia-patates-kai-pesto" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Σαλάτα με βρασμένα φασολάκια, πατάτες και πέστο</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/168337/tarta-me-patates-kai-sparaggia" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Τάρτα με πατάτες και σπαράγγια</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/170841/patates-lemonates" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Πατάτες λεμονάτες</span></a></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα