Μοσχάρι με Κολοκυθάκια και σάλτσα Αυγολέμονο!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>- 500 γρ χτένι από μοσχάρι</span><br /><span>- μικρά κολοκυθάκια</span><br /><span>- 1 κρεμμύδι</span><br /><span>- 1 λεμόνι</span><br /><span>- 1 αυγό</span><br /><span>- λίγα ντοματίνια ή μία ώριμη ντομάτα</span><br /><span>- ελαιόλαδο</span><br /><span>- αλάτι</span><br /><span>- πιπέρι</span><br /><br /></p>
<p><br /><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.</span><br /><br /><span>Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.  </span><br /><br /><span>Στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε καλά τις δύο πλευρές του.</span><br /><br /><span>Ρίχνουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει από τον τρίφτη, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα με το καπάκι της κατσαρόλας.</span><br /><br /></p>
<div class="separator">Μόλις το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε λίγη από την σάλτσα του.</div>
<p><span>Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε από πάνω από το κρέας.</span><br /><br /><span>Τους κολοκυθοανθούς τους κρατάμε και φτιάχνουμε μία πολύ νόστιμη και γρήγορη </span><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="http://www.alwayshungry.gr/2016/05/kolokythoanthoi-omeleta.html">ομελέτα με κολοκυθοανθούς</a></span></strong><span>!</span><br /><br /><span>Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να κρατάνε.</span><br /><br /><br /><span>Σε έναν πολυκόφτη multi σπάμε ένα αυγό και προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι.</span><br /><br /><span>Χτυπάμε καλά και μόλις το φαγητό έχει μαγειρευτεί, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το αυγολέμονο.</span><br /><br /><span>Ανακινούμε την κατσαρόλα καλά και την επαναφέρουμε στη εστία για λίγα λεπτά.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><span> προσοχή, όταν ρίξουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα αφαιρούμε το καπάκι για να μην "νερώσει" η σάλτσα μας από τους υδρατμούς.</span><br /><br /><span>Μόλις η σάλτσα δέσει, σερβίρουμε τοποθετώντας από κάτω τα κολοκυθάκια και από πάνω το μοσχάρι με το αυγολέμονο.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/<br /><br /></a></span></p>

Σχετικά άρθρα