Απέρριψε το ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες thumbnail

Απέρριψε το ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον, καθώς και του Mega Channel.


Οι αιτήσεις των σταθμών είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 30 Ιουνίου 2016 και αφορούσαν στη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, αντί 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.


Παράλληλα, δημοσιεύτηκε το σκεπτικό της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (124/2016) της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του Mega Channel.


Συγκεκριμένα, το ΣτΕ στην απόφασή του για το Mega Channel, έκρινε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η προσβαλλόμενη υπ΄αριθμ. 7984/2016 απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίστηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 άδειες είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας). Οπότε, σύμφωνα με το Ν. 3886/2010 η αίτηση του Mega Channel δεν έχει το χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά το χαρακτήρα αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989).


Σύμφωνα με το ΣτΕ, η αίτηση του Mega Channel ως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι απορριπτέα ως αβάσιμη αλλά και ως αίτηση αναστολής είναι και πάλι απορριπτέα, καθώς από την επίμαχη υπουργική απόφαση δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη», αλλά «ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν» τη χορήγηση της αναστολής.


 


ρεπορτάζ της Αννας Κανδύλη, enikos.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X