Ιταλική μακαρονάδα καπονάτα!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. βίδες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας</li>
<li>4 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 1,5 – 2 εκ.</li>
<li>600 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους</li>
<li>2 μικρά κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη</li>
<li>60 ml μηλόξιδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή</li>
<li>1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό</li>
<li>50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες</li>
<li>20 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα</li>
<li>2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα λάδι για το τηγάνισμα</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 25΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.</p>
<p> </p>
<p>Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Αφαιρούμε το λάδι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο 4 – 5 κουτ. σούπας (το υπόλοιπο λάδι το φιλτράρουμε και το κρατάμε για άλλο τηγάνισμα). Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.</p>
<p> </p>
<p>Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet simple_rhomb"><span class="bittersweet">Συνοδεύουμε με </span></span>βαρελίσια φέτα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτηρι μας</span></span> Ενα δροσερό φρέσκο Ξινόμαυρο. Και ροζέ, αν επιθυμείτε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα