Αντώνης Σρόιτερ: Πήγαινε για μπασκετμπολίστας και έγινε…δημοσιογράφος- Το διαζύγιο αστραπή, οι απειλές και ο γάμος του με την Ιωάννα Μπούκη

Μπορεί τον Αντώνη Σρόιτερ να τον έχουμε συνηθίσει, καλώς ή κακώς, να μας ανακοινώνει τις ¨άσχημες¨ ειδήσεις – δεδομένου ότι παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων – ωστόσο αυτή τη φορά μία καλή είδηση συνδέεται με το όνομά του. Δεν είναι άλλη από τον γάμο του με την Ιωάννα Μπούκη και τη βάφτιση της μικρής τους κόρης Παυλίνας.

Θα αναρωτηθείτε πολλοί ποιος γάμος; Δεν ήταν παντρεμένοι; Φυσικά η απάντηση είναι θετική αφού το 2013 είχαν κάνει πολιτικό γάμο ενώ περίμεναν την πρώτη τους κόρη Νάντια. Περίπου 5 χρόνια μετά θέλησαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας και να δώσουν και πάλι όρκους αγάπης. O γάμος και πάλι ήταν λιτός και λίγο πιο μοντέρνος από τον κλασικό παραδοσιακό. Όπως τον ήθελε το ζευγάρι. Οι καλεσμένοι μετρημένοι, με την οικογένεια να δίνει το βασικό παρόν στην εκκλησία.

Η Ιωάννα Μπούκη επέλεξε να εμπιστευτεί την Σήλια Κριθαριώτη και να εμφανιστεί στην εκκλησία με νυφικό από τη δική της κολεξιόν. Στη συνέχεια φορώντας ένα λευκό φόρεμα υποδέχτηκε τους λαμπερούς καλεσμένους στο πάρτι που ακολούθησε του γάμου. Μπορεί η βροχή να μην ήταν στα σχέδιά τους όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Αντώνη Σρόιτερ να αφήσει για λίγο το σοβαρό του ύφος στην άκρη και να χορέψει με τη γυναίκα του εμφανώς χαρούμενος.

Η διαδρομή που ακολούθησε ο δημοσιογράφος μέχρι να βρεθεί μπροστά από τις κάμερες μας κινεί το ενδιαφέρον όπως επίσης και η προσωπική του ζωή που άρχισε να απασχολεί αφού άρχισε να γίνεται αναγνωρίσιμος. Δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που γοήτευσε τις συντρόφους του. Το αυστηρό επαγγελματικό του ύφος ή άλλες πτυχές της προσωπικότητάς του είναι αυτές που εκφράζει στην προσωπική του ζωή;

antonis-sroiter

Η δημοσιογραφία δεν ήταν το παιδικό του όνειρο

 

Γεννήθηκε το 1975 και δεν ήθελε από μικρός να γίνει δημοσιογράφος, κάπως έτσι όμως τα έφερε η ζωή.
«Στα 3 με 4 ήθελα να γίνω σκουπιδιάρης, γιατί με εντυπωσίαζε το τεράστιο σκουπιδιάρικο που έβλεπα. Στα 10 ήθελα να γίνω οδηγός ταξί, γιατί μου άρεσε να οδηγώ. Αργότερα είχα σκεφτεί να γίνω δικηγόρος» έχει σημειώσει σε συνέντευξη του στο Τηλέραμα.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Αναβρύτων και τελειόφοιτος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοικτού Πανεπιστήμιου. Από τα 19 του αρχίζει να ασχολείται με την δημοσιογραφία και το ελεύθερο ρεπορτάζ για εφημερίδες. Πριν από αυτό όμως, ασχολιόταν επαγγελματικά με το μπάσκετ και μάλιστα του είχε γίνει πρόταση να αγωνιστεί στην κατηγορία Α2. Λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο εγκατέλειψε το μπάσκετ και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία.

antonis-sroiter

Από το 1993 εργαζόταν στην Απογευματινή. Κάλυψε πολεμικές συγκρούσεις και σημαντικά γεγονότα στο εξωτερικό ενώ οι δημοσιογραφικές αποστολές τον έστειλαν σε όλη τη χώρα. Από το 1996 εργαζόταν και στην Ισοτιμία ως οικονομικός ρεπόρτερ και συντάκτης θεμάτων πληροφορικής και νέων τεχνολογιών. Δεν λείπουν από το βιογραφικό του και οι συνεργασίες του με περιοδικά όπως το Click και Crash, τα οικονομικά περιοδικά Know How, Forum και Arena, με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, με τον Θέμα radio αλλά και με το περιοδικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

H συνεργασία του με τον Alpha ξεκινά το 2008 και στις 31 Μαρτίου του 2009 θα γίνει ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του καναλιού.
antonis-sroiter-7

Ο πρώτος γάμος που οδήγησε στον χωρισμό αστραπή

 

Η προσωπική του ζωή υπήρχε σχεδόν πάντα στο προσκήνιο. Τα φλας των φωτογράφων είχαν αστράψει στον φαντασμαγορικό του γάμο με την τραγουδίστρια και πρώην σταρ Ελλάς Δήμητρα Αιγινίτη το 2010 στη Σαντορίνη, μετά από 4 χρόνια σχέσης. Μόλις 4 μήνες μετά όμως, όλοι ξαφνιάζονται με την είδηση για το διαζύγιο. Είναι μια περίοδος που δεν έχουν κοινές επαφές και απέφευγαν δηλώσεις και κάμερες. Λίγο καιρό αργότερα η Δήμητρα δήλωσε πως αιτία ήταν η ασυμφωνία χαρακτήρων όπως και οι διαφορετικές απόψεις σε πολύ σημαντικά θέματα που προέκυψαν. Και οι δύο αρνήθηκαν την ύπαρξη τρίτου προσώπου. Το μυστήριο ακόμη δεν έχει σταματήσει να καλύπτει αυτή τη στιγμή στη ζωή του Αντώνη Σρόιτερ.

https://www.youtube.com/watch?v=9-VMwtn3SEc

Με την Δήμητρα Αιγινίτη γνωρίστηκαν στο Πρώτο Θέμα όπου ο Αντώνης ήταν ο προϊστάμενός της. Στην αρχή δεν υπήρχε συμπάθεια ανάμεσά του ωστόσο όλα άλλαξαν ένα βράδυ που αποφάσισαν να βγουν όλοι παρέα από την δουλειά. Κάπου εκεί ήταν που ξεκίνησε και η σχέση τους. Σε ένα ταξίδι τους στη Λαπωνία, της κάνει πρόταση γάμου και εκείνη δέχεται. Το ζευγάρι είχε χωρίσει λίγους μήνες πριν τον πολιτικό τους γάμο. Τα ξαναβρήκαν όμως και αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης τα Χριστουγεννα του 2009 στο Δημαρχείο του Αγίου Στεφάνου. Ο πολιτικός τους γάμος έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Επόμενος σταθμός στην ζωή του είναι η τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού αλλά η σχέση τους δεν κράτησε πολύ. Αν και έκαναν κοινές εμφανίσεις, δεν παραδέχτηκαν ποτέ ότι διατηρούσαν σχέση.

Η τυχαία γνωριμία με την Ιωάννα που οδήγησε στα σκαλιά της…εκκλησίας

 

Τελευταίος και πιο σημαντικός σταθμός στη ζωή του είναι η Ιωάννα Μπούκη. Γνωριστήκαν το 2011. Εκείνη ήταν στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία καλλυντικών και έχοντας ακόμη ως έδρα της την Κρήτη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, είχε πάει με μια φίλη της για φαγητό στο κρητικό εστιατόριο Το Κουζουλό, στην Κηφισιά.
Τυχαία εκείνο το μεσημέρι ο Αντώνης Σρόιτερ επέλεξε εκείνο το μαγαζί για να γευματίσει. Η γνωριμία δεν έγινε με κάποιο κινηματογραφικό τρόπο όπως φαντάζεστε αλλά με τον τρόπο που γίνονται συνήθως τα πράγματα. Ένα κοινός τους φίλος ήταν ο συνδετικός κρίκος που τους έφερε κοντά. Τότε έγινε η αρχή που οδήγησε σε μία ολοκληρωμένη οικογένεια.

Βέβαια όλα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς αν η Ιωάννα δεν είχε αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα και να μετακομίσει στην Αθήνα. Η γνωριμία της με τον Αντώνη Σρόιτερ έγινε τις ημέρες που είχε έρθει να κάνει επαφές για μία επαγγελματική πρόταση που της έγινε με έδρα την πρωτεύουσα. Ίσως αυτό που την βοήθησε να αποφασίσει να μετακομίσει τελικά ήταν η γνωριμία της με τον Αντώνη Σρόιτερ…

Στα τέλη του 2013, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Αγίου Στεφάνου και ενώ η μακιγιέρ ήταν ήδη έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Να σημειώσουμε ότι ήταν ακριβώς το ίδιο δημαρχείο που ο δημοσιογράφος είχε κάνει τον πολιτικό γάμο με την Δήμητρα Αιγινίτη.

Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει μπάσκετ και ασχολείται με την οικογένειά του

 

Σήμερα εξακολουθεί να παίζει ανελλιπώς μπάσκετ, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και όσοι τον έχουν δει λένε ότι είναι μια ομάδα μόνος του.

antonis-sroiter-9

Αφιερώνει όσο χρόνο μπορεί στην οικογένειά του γιατί είναι γι’ αυτόν το καλύτερο χαλαρωτικό. Ακόμα και όταν είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του από διάφορους, ο ίδιος παρέμεινε ψύχραιμος.

«Είμαι 41 χρονών κι αλίμονο αν στην ηλικία αυτή είναι μόνο ένα το μάθημα που σου έχει δώσει η ζωή. Το πιο SOS είναι η ψυχραιμία Αυτό που λένε οι Ινδιάνοι, ότι πριν μιλήσεις κι αντιδράσεις βούτα την γλώσσα σου στο μυαλό. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα σε δεύτερο χρόνο, πάντα το κάνουμε καλύτερα. Έχω μάθει να είμαι ψύχραιμος, τόσο στην δουλειά όσο και στην προσωπική μου ζωή. Παιδιά ψυχραιμία!». Είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο People.

antonis-sroiter-10

Ο Αντώνης Σρόιτερ ίσως έχει φτάσει ως εδώ επειδή έχει καταφέρει να κρατήσει την ψυχραιμία του τις κρίσιμες στιγμές της ζωής του. Αν και είμαστε σίγουροι ότι κάποιες φορές την χάνει όταν ας πούμε αρχίζει να μετράει τα χρόνια που έχουν περάσει από εκείνο το πρώτο δελτίο ειδήσεων και παθαίνει μία μίνι κρίση ηλικίας. Ποιος άλλωστε δεν δικαιούται να έχει το ευαίσθητο σημείο του;

Σχετικά άρθρα