Κοτοφιλέτο με δροσερή σαλάτα από τριφτό κολοκύθι και μυρωδικά!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε φέτες, πάχους περίπου 2 εκ.</li>
<li>2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη</li>
<li>1 κουτ. σούπας κόλιανδρος ξερός, κοπανισμένος</li>
<li>1 φύλλο δάφνης</li>
<li>1/2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη</li>
<li>200 ml λευκό, ξηρό κρασί</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για την κολοκυθοσαλάτα</strong></p>
<ul>
<li>8 μεσαίου μεγέθους κολοκύθια, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη</li>
<li>το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>2 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός (ή ανάμεικτα), ψιλοκομμένα</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και τα στύβουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μυρωδικό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, τη δάφνη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κοτόπουλο όπως είναι με τη μουστάρδα και τα αρωματικά και «ψήνουμε» για περίπου 6 – 7 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και γυρίζοντας το κοτόπουλο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη το φαγητό για λίγα λεπτά, να ξεκουραστεί.</p>
<p> </p>
<p>Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με την ωμή κολοκυθοσαλάτα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> κρίθινα παξιμάδια και πράσινες ελιές.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Στο ποτήρι μας </span>τα αρωματικά καθορίζουν τις οινικές επιλογές. Φρέσκο Ξινόμαυρο στην ερυθρή ή τη ροζέ εκδοχή του θα τα συνόδευε με αξιοπρέπεια. Οπως επίσης και ένα Pinot Noir. Η λευκή επιλογή θα ήταν ένα Chardonnay.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα