Ομελέτα σαν μιλφέιγ

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<p class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">6 μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κοφτό κουτ. γλυκού κορν φλάουρ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 – 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος τριμμένος)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα της αρεσκείας μας σε σκόνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. λεπτές φέτες καπνιστού σολομού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 γεμάτες κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">60 ml ελαιόλαδο</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Εκτέλεση</span></span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (γιατί ο σολομός είναι αλμυρός), την πάπρικα και τα μυρωδικά, κρατώντας λίγο άνηθο στην άκρη για το γαρνίρισμα. Χτυπάμε και πάλι τα υλικά αλλά αυτή τη φορά με ένα πιρούνι, γιατί το σύρμα θα «μαζέψει» τα μυρωδικά στο κάτω μέρος του και δύσκολα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά πολύ καλά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μισό μείγμα των αυγών και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά να πάει παντού σχηματίζοντας μια λεπτή ομελέτα. Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά από κάτω. Την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα. Τότε, την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε ένα επίπεδο καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα, την σπρώχνουμε με μια σπάτουλα να γλιστρίσει στο τηγάνι και την ψήνουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και από αυτήν την πλευρά. Αν δεν τα καταφέρνουμε με το «γύρισμα» της ομελέτας, την αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένη με ένα καπάκι. Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν μέσα στο σκεύος θα ψήσουν την επιφάνεια της ομελέτας. Βγάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο και την κόβουμε στα τέσσερα. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την δεύτερη ομελέτα, την οποία επίσης κόβουμε στα τέσσερα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μοιράζουμε σε δύο πιάτα τις ομελέτες ως εξής: Τοποθετούμε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας το καθένα με λίγο κατίκι και βάζοντας ενδιάμεσα φέτες σολομού, λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο ξύσμα λεμονιού</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a>http://www.gastronomos.gr</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/150913/omeleta-me-spanaki-kai-ksinomyzhthra" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ομελέτα με σπανάκι και ξινομυζήθρα</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/150091/oeleta-e-oti-as-perissepse" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Οµελέτα µε ό,τι µας περίσσεψε</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα