Λικέρ από λεμόνι και λάιμ!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>10 </strong><span>λεμόνια βιολογικά (ακέρωτα)</span></span></li>
<li><span><strong>5 </strong><span>λάιμ βιολογικά (ακέρωτα)</span></span></li>
<li><span><strong>500 γραμμ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>500 ml </strong><span>νερό</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>χυμό από 2 λάιμ</span></span></li>
<li><span><strong>1 λίτρο </strong><span>βότκα (ή λευκό ρούμι ή τζιν)</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε, χωρίς καθόλου άσπρη πέτσα). Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Τα καλύπτουμε με τη βότκα και τα σφραγίζουμε. Αφήνουμε για μία εβδομάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.</p>
<p>Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5΄ και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο μπολ με τις φλούδες και το αλκοόλ κι ανακατεύουμε καλά. Σφραγίζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τρία 24ωρα να ωριμάσει.</p>
<p>Έπειτα το σουρώνουμε σε ψιλή σήτα ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Το σφραγίζουμε και το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο μας. Το σερβίρουμε παγωμένο.</p>
<p> </p>
<p><em><strong>Για 1.700 ml λικέρ</strong></em></p>
<p><em><strong><br /></strong></em></p>
<p><em><strong><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></strong></em></p>
<p><em><strong><br /></strong></em></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα