Από εραστές, αδέρφια: Πώς διατηρείται μια τέτοια σχέση;

Δύο σύντροφοι σαν δύο αδέρφια; Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς δεν χωράει άλλη εξήγηση από το ότι οι δύο σύντροφοι δεν είναι πλέον εραστές και δεν έχουν πλέον ερωτική ζωή μεταξύ τους.

Πώς γίνεται όμως, να διατηρείται μια τέτοια σχέση; Είναι φυσιολογικό δυο νέοι ή και μεγαλύτεροι άνθρωποι να παραμένουν ζευγάρι χωρίς να έχουν πλέον ερωτική- σεξουαλική επιθυμία ο ένας για τον άλλον;

Γράφει ο Ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας

www.simvouleftikigamou.gr

Μπορεί να συντηρηθεί στον χρόνο; Προφανώς και όχι! Κακά τα ψέματα, η διαφοροποίηση στις σχέσεις των ενηλίκων είναι η ερωτική επαφή.

Αυτό τις κάνει ξεχωριστές, αυτό τις περιφρουρεί και η άρση του τις καταστρέφει. Το ιδιωτικό, η «δυαδικότητα» που όσο υπάρχει, αναδεικνύει τη μοναδικότητα και όταν αίρεται ορίζει τον ουσιαστικό αφανισμό του ζευγαριού.

Πειράζει αν συμβεί αυτό;

Είναι λοιπόν, «καμπανάκι» η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας για τη δυσλειτουργία της σχέσης; Έστω κι αν αυτή προέρχεται μόνο από τον ένα σύντροφο; Ή μήπως δεν πειράζει;

Εσάς θα σας ενοχλούσε ή όχι αν συνέβαινε στη δική σας ζωή;

*Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή». Επίσης, είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιος πληρώνει στο ραντεβού; Ο άνδρας, η γυναίκα ή μισά – μισά;

Πρέπει να λέμε ψέματα για το «καλό» της σχέσης μας;

Είναι κατάλληλος άνδρας για γάμο και οικογένεια;

Υπάρχει ο έρωτας με την πρώτη ματιά; Πώς μπορώ να το καταλάβω;

Έρωτας και μακροχρόνια σχέση: Υπάρχει μυστικό για να μην… φθαρεί;

Καχυποψία ή πραγματικότητα; Μήπως με απατά με τον κολλητό της;

Σχετικά άρθρα