Εισολκή θηλής: Πώς μπορείς να διορθώσεις το αισθητικό πρόβλημα  thumbnail
Κάποιες λίγες φορές μπορεί να οφείλεται και σε καρκίνο του μαστού...

Εισολκή θηλής: Πώς μπορείς να διορθώσεις το αισθητικό πρόβλημα

                                                                Εισολκή θηλής


 


Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός, Αθανάσιος Χριστόπουλος 


 


Όταν έχουμε μία θηλή, η οποία αντί να προεξέχει προς τα έξω εισέρχεται προς τα μέσα, τότε μιλάμε για εισολκή θηλής. Μπορεί να οφείλεται στο ότι οι γαλακτοφόροι πόροι, δηλαδή τα σωληνάκια που μεταφέρουν το γάλα από τον αδένα προς τη θηλή, είναι κοντύτεροι από το συνηθισμένο.


 Σε άλλες περιπτώσεις η εισολκή της θηλής μπορεί να οφείλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις που προηγήθηκαν στην περιοχή, σε μόλυνση ή γενικότερα σε κάποια φλεγμονή των γαλακτοφόρων πόρων. Κάποιες λίγες φορές μπορεί να οφείλεται και σε καρκίνο του μαστού.


 Γενικά, θεωρείται ένα αισθητικό πρόβλημα, όμως συνήθως δημιουργεί κάποια λειτουργικά προβλήματα, όπως αδυναμία θηλασμού. Εισολκή θηλής μπορεί να έχουν άντρες και γυναίκες και μπορεί να αφορά στη μία ή και στις δύο θηλές. Επίσης, μπορεί να μην είναι μονίμως σε κατάσταση εσολκής, αλλά σε στιγμές ερεθισμού να προεξέχει προς τα έξω.


Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί κανείς να διορθώσει το πρόβλημα χωρίς χειρουργείο κάνοντας το εξής: έλκει τη θηλή προς τα έξω με το χέρι ή με κάποιο θήλαστρο, όπως συμβαίνει σε καταστάσεις θηλασμού. Η διαδικασία  πρέπει να επαναλαμβάνεται μερικές φορές την ημέρα.


Εάν αυτή η μέθοδος δεν φέρει αποτέλεσμα τότε μπορεί κανείς να καταφύγει σε χειρουργικές διαδικασίες. Η επέμβαση συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία και χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με άλλες αισθητικές επεμβάσεις  όπως αυξητική μαστών, μειωτική μαστών, ανόρθωση μαστών.

Η επέμβαση αυτή αποσκοπεί στο να απελευθερώσει τον ινώδη ιστό ή τους μη αρκετά ανεπτυγμένους γαλακτοφόρους πόρους. Σε ελαφριές περιπτώσεις μπορεί κανείς να διατηρήσει τους γαλακτοφόρους πόρους, αλλά σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό. 


Μία πολύ μικρή τομή γίνεται στη βάση της θηλής (ρώγας μαστού). Η τομή αυτή, όταν επουλωθεί, αφήνει ένα σημάδι, το οποίο είναι ανεπαίσθητο. Ο πλαστικός χειρουργός με ένα πολύ λεπτό εργαλείο κόβει τον ινώδη  ιστό ή τους κοντούς γαλακτοφόρους πόρους. Κατόπιν μπαίνει ένα εσωτερικό ράμμα, το οποίο κρατάει τους ιστούς στην επιθυμητή θέση.

Σε ελαφριές περιπτώσεις οι γαλακτοφόροι πόροι μπορεί να διατηρηθούν και επομένως ο θηλασμός να είναι εφικτός. Σε πιο έντονο βαθμό προβλήματος όμως, θα πρέπει να κοπούν, οπότε ο μελλοντικός θηλασμός αποκλείεται. Ούτως ή άλλως βέβαια τα άτομα με εισολκή θηλής δεν μπορούν να θηλάσουν έστω και εάν δεν κάνουν την επέμβαση. Επίσης, κάποιες φορές μπορεί να μειωθεί η αισθητικότητα της θηλής.


Όπως είπαμε η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μπορεί κανείς αμέσως να πάει στο σπίτι και να κάνει τις κανονικές δραστηριότητές του. Η αποχή από την εργασία δεν είναι απαραίτητη, δηλαδή μπορεί κάνεις να πάει στην εργασία την επόμενη μέρα.


 


Βίντεο για το πώς γίνεται η διαδικασία δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=FJSDZNVogWk


 


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://αυξητικηστηθουσ.com/el/CNT/εσολκηθηλης.aspx


                Αθανάσιος Χριστόπουλος


                        Πλαστικός Χειρουργός


                      Μουσών 1  –  11524 Αθήνα


Τηλ. 2106985678


http://www.αυξητικηστηθους.com


Email: anaplasis@a-a.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X