Στο 4,8% διευρύνθηκε η πτώση του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης thumbnail

Στο 4,8% διευρύνθηκε η πτώση του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης

Διευρύνθηκε στο 4,8% η πτώση του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor's ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει τις επόμενες ημέρες τις πιθανές συνέπειες για την Τουρκία από την απόπειρα του πραξικοπήματος, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times.


Η κατρακύλα 4,8% του χρηματιστηριακού δείκτη μετοχών Istanbul 100 είναι η μεγαλύτερη εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ο δείκτης μειώθηκε 2,5% με το άνοιγμα της αγοράς σήμερα και συνεχίζει έκτοτε να υποχωρεί. Μόνο δύο μετοχές του δείκτη κινούνται ανοδικά.


Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωνε η μετοχή της εταιρείας ενεργειακών ερευνών Ipek Dogal (-18,1%), ενώ βουτιά 12,3% έκανε η μετοχή του μεγαλύτερου αεροπορικού οργανισμού της χώρας, TAV Airports Holding. Πτώση 11,7% σημείωνε η μετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατά Σαράι.


Ο οίκος SandP ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει τόσο τις μεσοπρόθεσμες όσο και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από την απόπειρα πραξικοπήματος στην πολιτική κατάσταση της Τουρκίας, την πιθανή αντίδραση των ξένων επενδυτών και τις πιθανές μακροοικονομικές επιπτώσεις.


Στην τελευταία αξιολόγηση που έκανε τον Μάιο για το τουρκικό αξιόχρεο, ο SandP αναθεώρησε τις προοπτικές του σε «σταθερές». Σε μία άλλη έκθεσή του, στις αρχές αυτού του μήνα, ο οίκος είχε σημειώσει ότι θεωρεί πως η Τουρκία αποτελεί έναν «αρκετά υψηλό» γεωπολιτικό κίνδυνο.


 


Πηγή: amna.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X