Μίνα Κάνταρου

Η Μίνα Κάνταρου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια με έφεση στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Στην συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές κάνοντας Μaster’s in Clinical- Counseling, του LaSalle University, Philadelphia.

Εργάστηκε εθελοντικά στο Κέντρο – Νοσοκομείο Ημέρας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), μονάδα μερικής νοσηλείας για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Έχει εκπαιδευτεί πάνω στο μοντέλο του Thomas Gordon (είχε προταθεί δύο φορές για το Νόμπελ Ειρήνης) με περιεχόμενο την «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα».

Από το 2011 η Μίνα Κάνταρου διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Γλυφάδα. Παράλληλα, είναι εθελόντρια στο Ειδικό Κέντρο Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Κ.Ε.Ι.) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Συνεργάζεται επίσης με διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και site όπου γράφει ενημερωτικά κείμενα ψυχολογίας και απαντά σε θέματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους.

Μίνα Κάνταρου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων
ΜΑ in Clinical Counseling Psychology
6986174017
[email protected]

Σχετικά άρθρα