Παριανή γλυκιά κολοκυθόπιτα!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>4 χωριάτικα φύλλα «κιχί» της alfa</span></li>
<li><span>4 φύλλα κρούστας «πολίτικο» της alfa</span></li>
<li><span>1 ½ κιλό κολοκύθα γλυκιά (λύρα) τριμμένη σε χοντρό τρίφτη</span></li>
<li><span>1 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1 ½ φλ. σταφίδες ξανθές και μαύρες ανάμεικτες</span></li>
<li><span>1 ½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη</span></li>
<li><span>½ φλ. καβουρδισμένο σουσάμι</span></li>
<li><span>1 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>2 κ.σ. κοφτές κανέλα</span></li>
<li><span>2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span>2-3 πρέζες γαρύφαλλο</span></li>
<li><span>άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p><span lang="el-GR">Τσαλακώνουμε τα 4 πολίτικα φύλλα της alfa, τα βάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15′, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 10′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να σωθούν όλα τα υγρά της. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τα σπασμένα πολίτικα φύλλα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, το σουσάμι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά. </span></p>
<p>Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το 1 φύλλο κιχί. Το λαδώνουμε και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση. Καλύπτουμε με τα δυο φύλλα κιχί, αφού τα λαδώσουμε. Κλείνουμε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην επιφάνειά της. Χαράζουμε σε μερίδες, ραντίζουμε με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε και πεταχτά με τα δάχτυλα ραντίζουμε σταγόνες νερού σε όλη την επιφάνεια της πίτας.</p>
<div id="yui_3_16_0_ym19_1_1470039112821_45150">Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 50′ , μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από την βάση του ταψιού</div>
<div id="yui_3_16_0_ym19_1_1470039112821_45152">Αφού κρυώσει, αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.</div>
<p><em><span lang="el-GR">Ti</span><span lang="el-GR">p</span></em></p>
<p><span lang="el-GR">Τα ψημένα φύλλα θα μαζέψουν τα υγρά της κολοκυθόπιτας και θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στη νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα.</span></p>
<p><span lang="el-GR"><br /></span></p>
<p><span lang="el-GR"><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></span></p>
<p><span lang="el-GR"><br /></span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα