Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Οικογένεια / Πώς να μιλήσω στο παιδί για το θάνατο της μητέρας;
Πώς να μιλήσω στο παιδί για το θάνατο της μητέρας;  thumbnail
Αναγνώστης μας θέτει τον προβληματισμό του. Σε γνωστή μας μουσουλμανική οικογένεια συνέβη πριν 1 μήνα περίπου η εξής τραγωδία: Ο νεαρός (28χρονών) πατέρας σκότωσε την γυναίκα του (24χρονών) μάλλον για λόγους αντιζηλίας, και βρίσκεται τώρα στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού περιμένοντας να δικαστεί. Το 4χρονο αγόρι τους μεγαλώνουν οι παππούδες και τα 2 αδέλφια του πατέρα, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να του πουν για την μητέρα του, αλλά και για τον πατέρα, τον οποίο επισκέπτεται μαζί τους στη φυλακή. Θα ήθελα ορισμένες κατευθύνσεις για να τους βοηθήσω. Ευχαριστώ. Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημα στον ψυχίατρο- ψυχοθεραπευτή κύριο Ματθαίο Γιοσαφάτ, όπως το επιθυμούσατε άλλωστε. Mατθαίος Γιοσαφάτ "Δύσκoλη η απάντηση. Πρέπει να του πουν ότι η μητέρα του πέθανε από κάποιο ατύχημα. Κι αργότερα να δει κάποιο παιδοψυχίατρο.  Για τη δεύτερη περίπτωση εξαρτάται από την ηλικία. Ας με πάρει η μητέρα τηλέφωνο".

Πώς να μιλήσω στο παιδί για το θάνατο της μητέρας;

Αναγνώστης μας θέτει τον προβληματισμό του.

Σε γνωστή μας μουσουλμανική οικογένεια συνέβη πριν 1 μήνα περίπου η εξής τραγωδία: Ο νεαρός (28χρονών) πατέρας σκότωσε την γυναίκα του (24χρονών) μάλλον για λόγους αντιζηλίας, και βρίσκεται τώρα στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού περιμένοντας να δικαστεί. Το 4χρονο αγόρι τους μεγαλώνουν οι παππούδες και τα 2 αδέλφια του πατέρα, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να του πουν για την μητέρα του, αλλά και για τον πατέρα, τον οποίο επισκέπτεται μαζί τους στη φυλακή. Θα ήθελα ορισμένες κατευθύνσεις για να τους βοηθήσω. Ευχαριστώ.

Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημα στον ψυχίατρο- ψυχοθεραπευτή κύριο Ματθαίο Γιοσαφάτ, όπως το επιθυμούσατε άλλωστε.

Mατθαίος Γιοσαφάτ

“Δύσκoλη η απάντηση. Πρέπει να του πουν ότι η μητέρα του πέθανε από κάποιο ατύχημα. Κι αργότερα να δει κάποιο παιδοψυχίατρο. 

Για τη δεύτερη περίπτωση εξαρτάται από την ηλικία. Ας με πάρει η μητέρα τηλέφωνο”.
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X