Πώς θα καταλάβω αν είναι κατάλληλος για γάμο;

ΦΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ;

Αναρωτιέται αναγνώστριά μας:

“Έδώ και ένα χρόνο +μισό χρόνο γνωριμίας, είμαι αρραβωνιασμένη με κάποιον. Αυτός είναι 52 και εγώ 40. Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι.

Στην γνωριμία είδα κάποια θετικά και κάποια αρνητικά, όμως υπήρξε συμπάθεια και προχώρησα. Στην πορεία ανακάλυψα πως η ιδιομορφίες του ίσως οφειλόταν και σε κάποια προβλήματα που είδα πως είχε: ρευματοειδή αρθρίτιδα, υπέρταση, ίλιγγο, καρδιακή νόσο ακόμη και Α.Ε.Ε. είχε περάσει. Τρόμαξα με όλα αυτά και νιώθω μπερδεμένη. Από τη μια τον αγάπησα, δεν αντέχω τη μοναξιά, η οικογένειά μου δεν μου προσφέρει αγάπη και στήριξη. Όμως μπορεί αυτός να σταθεί δίπλα μου και να μου προσφέρει οικογένεια; ή θα μπλέξω και δεν βλέπω καθαρά; Ο ίδιος λέει όσο μπορώ”.

Αγαπητή μας αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια κυρία Μαριέττα Πεπελάση. 

“Συνήθως οι άνθρωποι που είναι δεν έχουν μπει στη διαδικασία ψυχολογικής επεξεργασίας βρίσκουν ερωτικά αυτό που ξέρουνε αυτό που έχουν μάθει, το γνώριμο στοιχείο. Αν λοιπόν, η αναγνώστριά  μας λέει ότι δεν πήρε αγάπη, έχει βρει αυτό που ήξερε, έναν άνθρωπο που μπορεί να της δώσει 5 εκατοστά αγάπης και όχι 35. Επομένως, αυτό που ήξερε, αυτό και έχει βρει.

Τώρα, από κει και πέρα, πρέπει να εξετάσει αν ο άνθρωπος αυτός έχει ψυχικά χαρίσματα και μπορεί εκείνη να αντέξει την δοκιμασία ενός γάμου. Αλλά πρέπει να ξέρει ότι συνήθως βρίσκουμε αυτό που έχουμε συνηθίσει. Και μετά πολλές φορές, μας φταίει ο άλλος, χωρίς να βλέπουμε ότι και εμείς έχουμε τις σχετικές ανεπάρκειες.

Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να έχει όλα αυτά τα προβλήματα αλλά να είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Σημασία δεν έχει η υγεία, σημασία έχει το ψυχικό σθένος του συντρόφου.

Σχετικά άρθρα