Τέλεια Αμυγδαλωτά!

<div class="separator"><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 2 ώρες</div>
<p><strong>Μερίδες:</strong><span> 25-30 τεμάχια</span><br /><br /><br /><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για τα αμυγδαλωτά </span><br /><span>500 γρ ωμά αμύγδαλα</span><br /><span>250 γρ ζάχαρη άχνη</span><br /><span>3 λευκές φρυγανιές</span><br /><span>3 ασπράδια από μεγάλα αυγά</span><br /><span>1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας</span><br /><span>1 κουταλιά ανθόνερο</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Επιπλέον Υλικά</span><br /><span>500 γρ ζάχαρη άχνη</span><br /><span>ανθόνερο</span><br /><br /></p>
<div class="separator"><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong></div>
<div><br />Αρχικά πρέπει να ξεφλουδίσουμε τα αμύγδαλα. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά. Μετά, όσο είναι ζεστά, αφαιρούμε τη φλούδα τους.<br /><br />Στη συνέχεια τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πριν τα πολτοποιήσουμε στο multi. Βέβαια μπορούμε να αγοράσουμε και έτοιμα καθαρισμένα αμύγδαλα.<br />
<div class="separator"> </div>
Σε έναν πολυκόφτη κόβουμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Αντίστοιχα θρυματίζουμε και τις φρυγανιές και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το ανθόνερο και ανακατεύουμε.<br /><br />
<div class="separator">Χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα για τα αμυγδαλωτά.</div>
<br />
<div class="separator">Πλάθουμε 25-30 αμυγδαλωτά σε σχήμα σαν αχλαδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.</div>
<div class="separator"> </div>
Ψήνουμε στους 120 °C για 30-45 λεπτά στον αέρα, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα στο πάνω μέρος τους.</div>
<div><br />Ενώ είναι ζεστά τα αμυδγαλωτά, τα ψεκάζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.<br />
<div class="separator"> </div>
</div>
<div>Με την ίδια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε και εργολάβους, αρκεί να τους δώσουμε το κατάλληλο στρογγυλό σχήμα και να τους ψήσουμε περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν ολόκληροι.</div>
<div> </div>
<div> </div>
<div> </div>
<div><a href="http://www.alwayshungry.gr">http://www.alwayshungry.gr</a></div>

Σχετικά άρθρα