Κοτόπουλο στο φούρνο με σόγια και μέλι!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>12 μπουτάκια (τα κοπανάκια) κοτόπουλου</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη μαρινάδα</strong></p>
<ul>
<li>130 ml σάλτσα σόγιας</li>
<li>5 κουτ. σούπας μέλι, της αρεσκείας μας</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 5΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> περίπου 40΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Διαδικασία</span></span> <strong>Μαρινάδα:</strong> Σε ένα μπρίκι βάζουμε 40 ml νερό με το μέλι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει καλά το μέλι.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λιωμένο μέλι με τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε καλά μέσα στο μείγμα ώστε να τα «πιάσει» η μαρινάδα από όλες τις πλευρές, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, για 30 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του αέρα στους 180° C. Βγάζουμε τα μπουτάκια από το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε, πασπαλίζoντας με το μυρωδικό της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> πουρέ λαχανικών (πατάτα – κολοκύθι) και πράσινη σαλάτα εποχής με ντρέσινγκ μουστάρδας.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Στο ποτήρι μας </span>Ενα ροζέ από Ξινόμαυρο, για να ισορροπήσει τη γλύκα του πιάτου ή, αν επιμένετε λευκά, ένα Sauvignon blanc ή ένα Traminer.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα