Σπαγκέτι με μελιτζάνεs και βασιλικό!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. σπαγκέτι</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες</li>
<li>5 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια 2 εκ.</li>
<li>3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα</li>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (για το σερβίρισμα)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 12΄- 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.</p>
<p> </p>
<p>Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τα ζυμαρικά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.  </p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> ένα ωραίο Μerlot.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα