Νόστιμο Μπριάμ!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>3 μέτρια κολοκυθάκια</li>
<li>3 μέτριες τσακώνικες μελιτζάνες</li>
<li>1 πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική</li>
<li>3 πιπεριές Φλωρίνης</li>
<li>2 μέτριες ανοιχτοπράσινες πιπεριές</li>
<li>200 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια</li>
<li>2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε φέτες</li>
<li>1 χούφτα μπάμιες</li>
<li>τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα</li>
<li>τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα</li>
<li>4 – 5 σκελίδες σκόρδου (ή όσο μας αρέσει), ψιλοκομμένες</li>
<li>1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη στα 8</li>
<li>1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι (για τις μπάμιες)</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> περίπου 1 ώρα</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Καθαρίζουμε, πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια σχετικά ομοιόμορφα, αλλιώς με το ψήσιμο άλλα θα καούν και άλλα θα μείνουν μισοψημένα. Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό, για να ξεπικρίσουν. Τις μπάμιες τις καθαρίζουμε κυκλικά στην κορφούλα τους χωρίς να την κόψουμε, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε για λίγο στον ήλιο ή τις περνάμε για λίγο από το τηγάνι, για να μη «σαλιώσουν».</p>
<p> </p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε όλα μαζί τα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια και μπάμιες). Ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Τα ψήνουμε γύρω στη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.</p>
<p> </p>
<p>Νερό δεν χρειάζεται να βάλουμε, αφού όλα τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους. Αν ωστόσο δούμε ότι παραστεγνώνουν, προτού γίνουν, ρίχνουμε 100 ml νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Ενα Ασύρτικο, μια Σαντορίνη, ένα Sauvignon blanc, μια Μαντινεία.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα