Φέτες ψαριού µε κάππαρη και ελιές!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>4 φέτες ή φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού της αρεσκείας μας (π.χ. σφυρίδα ή πέρκα), πάχους περίπου 2 εκ.</li>
<li>1 κουτ. σούπας λεμόνι</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι</li>
<li>1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη</li>
<li>8 ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη</li>
<li>2 μέτριες ντομάτες, σε ροδέλες</li>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 17'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας (διαστάσεων περίπου 50 x 50 εκ.) και βάζουμε στο καθένα από μία φέτα ψάρι. Σκορπίζουμε ομοιόμοφα, μοιράζοντάς τα ισόποσα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, την κάππαρη, τις ελιές, το δυόσμο και τη ρίγανη. Καλύπτουμε κάθε φέτα με 2 – 3 φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτο. Τις βάζουμε προσεκτικά σε ένα ρηχό ταψί και ψήνουμε για 15 – 17 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι. </p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Μια κεφαλονίτικη Ρομπόλα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα