Ραβανί με ινδοκάρυδο και λευκό γλάσο!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>125 γρ. αλεύρι</span></li>
<li><span>150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό</span></li>
<li><span>250 γρ. βούτυρο μαλακό</span></li>
<li><span>200 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>70 γρ. ινδοκάρυδο</span></li>
<li><span>200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό</span></li>
<li><span>20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)</span></li>
<li><span>4 μεγάλα αβγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span>1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span>2 βανίλιες</span></li>
<li><span>ξύσμα λεμονιού</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για το σιρόπι</h5>
</li>
<li><span>750 γρ. νερό</span></li>
<li><span>500 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>1 φλούδα λεμονιού</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για το λευκό γλάσο</h5>
</li>
<li><span>3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span>2 πρέζες αλάτι</span></li>
<li><span>450 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>120 γρ. κρύο νερό</span></li>
<li><span>1 + 1/2 κ.σ. μέλι</span></li>
<li><span>1 + 1/2 κ.λ. υγρή βανίλια</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για το σερβίρισμα</h5>
</li>
<li><span>ινδοκάρυδο</span></li>
<li><span>φράουλες</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.</p>
<p>Αδειάζουμε την πίτα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170οC σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.</p>
<p>Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι (1) σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα (2) με το καυτό σιρόπι. Εναλλακτικά δεν κόβουμε σε κομμάτια. Αφού σιροπιάσουμε το γλυκό και κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε τουρτιέρα και το καλύπτουμε με λευκό γλάσο. Γαρνίρουμε με τις φράουλες και  πασπαλίζουμε με την καρύδα.</p>
<p>Σημ. 1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας.</p>
<p>Σημ. 2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.</p>
<p><strong>Για το σιρόπι</strong></p>
<p>Βράζουμε τα υλικά για 5΄-6΄. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.</p>
<p><strong>Για το λευκό γλάσο</strong></p>
<p>Θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Στο μπολ του μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 7′. Το μείγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του. Θα φουσκώσει πολύ,θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό. Το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο μέχρι να γαρνίρουμε. Πρέπει να κρυώσει τελείως το ρεβανί και έπειτα αλείφουμε το γλάσο.</p>
<p>Διατηρούμε το ρεβανί με το λευκό γλάσο στο ψυγείο.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα