Mε την «Εκάβη» ανοίγει το θέατρο της Δήλου (1&2/9) μετά από 2 χιλιετίες  thumbnail

Mε την «Εκάβη» ανοίγει το θέατρο της Δήλου (1&2/9) μετά από 2 χιλιετίες

Με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη». Δεν υπάρχει ανθρώπινο συναίσθημα που να μην καθρεφτίζεται πάνω στην πιο σοφά δομημένη ηρωίδα του Ευριπίδη, την Εκάβη, αιχμάλωτη των Ελλήνων βασίλισσα της Τροίας. Ηρωισμός, πόνος, μίσος, αξιοπρέπεια, εκδίκηση, ευγνωμοσύνη, αγάπη, σπαραγμός, στη συγκλονιστική τραγωδία του 424 π.Χ. και σε μια παράσταση με ιδιαίτερο συμβολισμό που ανεβαίνει με την εγγύηση της σπουδαίας ερμηνεύτριας Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Ο Νίκος Καραγέωργος έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει το ανσάμπλ του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Όπως μαθαίνουμε η «παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα που βιώνει η ανθρωπότητα στα νερά του Αιγαίου». 

Το θεατρικό δρώμενο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η παράστση ξεκινά 6 μ.μ. και για πληροφορίες – κρατήσεις απευθυνθείτε στο 2103250148. Να θυμίσουμε πως οι εκδηλώσεις «Δήλος 2015» , υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, ήταν αυτές που έβαλαν ένα λιθαράκι για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας της Δήλου στη σημερινή εποχή. Μια σημαντική πρωτοβουλία ιδιαίτερης βαρύτητας. Τέτοιου είδους δράσεις πάντως, όπως η παράσταση της «Εκάβης», αξίζει να έχουν μια άλλου τύπου, πιο έγκαιρη, ενημέρωση και προβολή καθώς αποτελούν πολύ σημαντικό γεγονός τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον πολιτισμό.


 


Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου


 Γνώρισε μεγάλη δόξα ως ιερός τόπων των Ιώνων και έζησε τη μεγάλη ακμή του από τον 2 αι. π.Χ. ως το 88 π.Χ. Την περίοδο της λάμψης της η Δήλος δεν ήταν μόνο ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κέντρα του ελληνιστικού σύμπαντος αλλά και μια λιλιπούτεια οικονομική μητρόπολη. Από τα μνημεία ξεχωρίζουν το Ιερό με τον Ναό των Δηλίων και το περίφημο μαρμάρινο Άνδηρο των Λεόντων ( οι φρουροί του Ιερού ), η Αγορά των Κομπελιαστών, το Ιερό, η Μινώα Κρήνη, το Ίδρυμα των Βηρυτίων Ποσειδωνιαστών ( εφοπλιστών, τραπεζιτών και εμπόρων που είχαν συσπειρωθεί γύρω από τη λατρεία των πατρογονικών τους θεών ), το Θέατρο, όπου βρίσκονται και μερικές από τις ωραιότερες αρχαίες ιδιωτικές κατοικίες, όπως η Οικία του Διονύσου, και ο δωρικός Ναός της Ίσιδας. Στο Μουσείο στεγάζεται μία από τις καλύτερες αρχαιολογικές συλλογές στον κόσμο ( γλυπτά και ανάγλυφα που βρέθηκαν στη Δήλο αλλά και μερικά από τα ωραιότερα αρχαία ελληνικά ψηφιδωτά ). Οργανώνονται επισκέψεις με καΐκι από τη Μύκονο.


Πηγή: athinorama.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X