Πώς μπορεί να μολυνθεί η ευαίσθητη περιοχή σου χωρίς να κάνεις σεξ  thumbnail

Πώς μπορεί να μολυνθεί η ευαίσθητη περιοχή σου χωρίς να κάνεις σεξ

"Ο κόλπος μου μυρίζει σαν ψάρι αλλά δεν έχω κάνει σεξ ποτέ/ δεν έχω κάνει σεξ τελευταία, δεν είναι τίποτα". Κι όμως έχεις κάνει τη λάθος… διάγνωση. Θα ήταν ωραία κάποια σημαντικά πράγματα σχετικά με την υγεία να σου τα μαθαίνουν στο σχολείο, όμως δυστυχώς αυτό δε γίνεται πάντα με το σωστό τρόπο. Γιατί στην πραγματικότητα μπορεί να πάθεις κάποια μόλυνση κι από τα πιο απλά πράγματα. Το πίστευες άλλωστε ότι δεν είναι μόνο ένας τρόπος αλλά πολλοί περισσότεροι; Δες παρακάτω πώς μπορεί να μολυνθείς χωρίς μάλιστα να το περιμένεις. 


1. Αντιβιοτικά 


Δεν θα έπρεπε να σου προκαλεί έκπληξη. Γιατί; Πολύ απλά, τα αντιβιοτικά μπορεί να επιτίθονται στα βακτήρια όταν είσαι άρρωστη για να γίνεις καλά, δεν ξεχωρίζουν όμως τα καλά από τα κακά βακτήρια του σώματός σου. Οπότε μαζί με τα κακά βακτήρια, εξολοθρεύονται και ορισμένα που δεν βλάπτουν τον οργανισμό σου, σαν αυτά που υπάρχουν στον κόλπο σου. Το αποτέλεσμα είναι να πάθεις κάποια βακτηριακή μόλυνση. 


2. Από το κάπνισμα 


Ένα από τα άσχημα… κατάλοιπα του καπνίσματος -και όχι μόνο. Σύμφωνα με μια έρευνα του Αμερικάνικου Εθνικού Κέντρου για Βιοτεχνολογικές Πληροφορίες, οι καπνίστριες έχουν δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν βακτηριακή μόλυνση από τις μη καπνίστριες. 


3. Υπερβολική εφίδρωση και υγρασία 


Ξέρεις τι είναι αυτό που αγαπά περισσότερο η ευαίσθητη περιοχή σου; Τη ζέστη, την υγρασία, το σκοτάδι και τον περιορισμένο χώρο. Και ποια ρούχα δημιουργούν αυτές τις συνθήκες; Τα skinny jeans που υπεραγαπάς, τα κολάν και τα πολύ στενά εσώρουχα. Η λύση είναι απλή: άφησε τον κόλπο σου να αναπνεύσει! Περιόρισε λίγο τα στενά παντελόνια και φόρα πιο συχνά παντελόνια με πιο χαλαρή γραμμή. 


4. Το υπερβολικό πλύσιμο 


Μπορεί να έχεις μια αίσθηση φρεσκάδας κάθε φορά που καθαρίζεις σε βάθος την ευαίσθητη περιοχή, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και η σύσταση του καθαριστικού μπορεί να αλλάξει το ph της περιοχής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στο να εμφανιστούν ακόμα περισσότερα βακτήρια και -ω τι έκπληξη!- μια μόλυνση. 


5. Προϊόντα με άρωμα 


Έχεις φαγούρα γύρω από την περιοχή του κόλπου σου; Τότε μάλλον η περιοχή έχει ερεθιστεί από κάποιο συστατικό των καλλυντικών που χρησιμοποιείς. Τα προϊόντα που έχουν έντονο άρωμα όπως οι αρωματικές σερβιέτες, σαπούνι ή ακόμα και το μαλακτικό ή το απορρυπαντικό μπορούν να σου δημιουργήσουν ενόχληση. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X