Διατροφή που βοηθά τους εφήβους για καλή μνήμη και σταθερό βάρος   thumbnail

Η ΓΙΩΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Διατροφή που βοηθά τους εφήβους για καλή μνήμη και σταθερό βάρος

Αναγνώστρια μας ρωτά: Τι διατροφή ακολουθείς στην διάρκεια των πανελληνίων ώστε να έχεις καλή μνήμη αλλά και να μην πάρεις βάρος;Η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων ίσως να αποτελέσει την πρώτη πιο σημαντική στιγμή για τη σταδιοδρομία σου και την επαγγελματική σου πορεία. Η αφοσίωση και η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου σου πρέπει να βαδίζουν παράλληλα με την καλή υγεία.


Μην παραμελήσεις τον εαυτό σου και την υγεία σου και μην αναλωθείς τόσο, ώστε να μην μπορέσεις να αντεπεξέλθεις την κρίσιμη στιγμή. Οι διατροφικές συστάσεις για την περίοδο αυτή κινούνται σύμφωνα με τα Μεσογειακά πρότυπα στο σύνολο τους.


Δώσε έμφαση σε ένα καλό πρωινό που θα σου δώσει ενέργεια για όλη τη διάρκεια της ημέρας! Μην παραλείπεις γεύματα αφήνοντας το στομάχι άδειο και τον εγκέφαλο σου να ασχολείται με την πείνα, αλλά παράλληλα μην ξεπερνάς τα όρια ποσοτικά και τελικά φτάσεις να αισθάνεσαι βάρος και ατονία λόγω της υπερβολής και των υπερθερμιδικών γευμάτων.


Η καλή ενυδάτωση, κυρίως από νερό, διατηρεί τον εγκέφαλο σε εγρήγορση, ενώ η επιλογή φρούτων ως σνακ την καλύτερη επιλογή δίνοντας στον οργανισμό την γλυκόζη που χρειάζεται, αντιοξειδωτικά και νερό και παράλληλα καλύπτει ικανοποιητικά την ανάγκη για γλυκό.


Στα κύρια γεύματα είναι ανάγκη να δίνεται έμφαση στις πηγές ωφέλιμου λίπους (ω-3 και ω-6) που συμβάλει στην πνευματική ανάπτυξη και στις πηγές σιδήρου, αφού η έλλειψη του στα παιδιά σχετίζεται με χειρότερη μνήμη και οδηγεί σε προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης. Προτιμήστε ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας όταν αισθάνεστε κόπωση και δυσκολία στη συγκέντρωση! Τέλος,συνοδεύστε μια ισορροπημένη και ενισχυμένη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή μεμικρά διαλλείματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και καλό συνεχόμενο ύπνο το βράδυ. Καλή τύχη!


Με εκτίμηση,


ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MSc, NYSCDN


Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία


Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General


Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General


email: ek2174@columbia.edu


Τηλ:  2107470167 // 6974442646


www.karafillides.gr[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X