Η κόρη μου είναι 12 ετών. Θέλει να χάσει βάρος απο μπούτια και κοιλιά. Πώς μπορεί; thumbnail

Η κόρη μου είναι 12 ετών. Θέλει να χάσει βάρος απο μπούτια και κοιλιά. Πώς μπορεί;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Το παιδί μου είναι 12 ετών και είναι 58 κιλά και 163 σε ύψος. Θέλει να χάσει κιλά άλλα δεν ξέρει πως. Επίσης έχει πολλά ψωμάκια στα μπούτια και στην κοιλιά. Θέλει να ξεκινήσει και ένα άθλημα άλλα δεν ξέρει ποιο άθλημα θα την βοηθήσει. Τι πρέπει να κάνω η να της πω;
Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευμένης Π. Καραφυλλίδης

Γεια σας,


Το παιδί βρίσκεται σε μία άκρως τρυφερή ηλικία και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικότητας του. Η εικόνα του σώματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τα δύο χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του.


Είναι πολύ θετικό να το ευχαριστεί αυτό που βλέπει στον καθρέπτη, χωρίς όμως να φτάσει σε ακρότητες! Εσείς από την πλευρά σας να μην ξεχνάτε ότι βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο στάδιο για την ανάπτυξή του και το διαιτολόγιο που θα ακολουθεί απαγορεύεται να στερείται θρεπτικών συστατικών.


Ισορροπία, μέτρο και ποικιλία πρέπει να γίνει το μότο σας. Όσο για το είδος της άσκησης που θα ξεκινήσει… Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας απασχολήσει. Το βασικό είναι να βρει κάτι που θα το αγαπήσει και θα μπορέσει να το κάνει εφ’ όρου ζωής ή έστω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα το όφελος θα είναι μεγάλο!


Βοηθήστε το παιδί σας να αγαπήσει και να σέβεται τη ζωή και το σώμα του!


Με εκτίμηση,


ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MSc, NYSCDN


Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία


Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General


Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General


email: ek2174@columbia.edu


Τηλ:  2107470167 // 6974442646


www.karafillides.gr


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X