Πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό: όταν το παιδί φεύγει από την αγκαλιά της μανούλας thumbnail

Πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό: όταν το παιδί φεύγει από την αγκαλιά της μανούλας

Και φτάνει η μέρα που το παιδί θα αποχωριστεί την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά ή την φροντίδα του παππού και της γιαγιάς και θα βρεθεί πρώτη φορά σε περιβάλλον που δεν θα υπάρχει η επίβλεψη της μαμάς ή του μπαμπά. Μια στιγμή που αγχώνει, στεναχωρεί ή προβληματίζει τους γονείς καθώς κάποια παιδιά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα.


 


Η εισαγωγή στην σχολική κοινότητα για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους. Ο  χρόνος που χρειάζεται κάθε παιδί να προσαρμοστεί στο σχολικό περιβάλλον είναι μοναδικός όπως μοναδικό είναι κάθε παιδί.


 


Σημαντικά εργαλεία του γονιού για την προετοιμασία του παιδιού αποτελεί η συζήτηση, ένα σχετικό βιβλίο, η σχολική τσάντα και η ζεστή αγκαλιά σας!


 


Λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους μοιραστείτε με το παιδί σας δικές σας όμορφες στιγμές από το σχολείο, διαβάστε ένα σχετικό βιβλίο ώστε το παιδί να μπορέσει να οπτικοποιήσει την σχολική ρουτίνα (δραστηριότητες στην τάξη, παιχνίδι στην αυλή, μεσημεριανό φαγητό, ξεκούραση, ελεύθερο παιχνίδι μέχρι το τέλος της σχολικής μέρας).


 


Συζητήστε για τους κανόνες της σχολικής κοινότητας, για το σεβασμό προς τις δασκάλες και τους συμμαθητές. Ακολουθώντας το πρόγραμμα κάθε σχολείου παραμείνετε για λίγο μαζί με το παιδί στο σχολείο μέχρι το παιδί  να νοιώσει ασφάλεια στο νέο περιβάλλον και να γνωρίσει τους ανθρώπους που θα το φροντίζουν. Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να διαλέξει την σχολική τσάντα.


 


Κάθε γονιός και κάθε παιδί ξεκινούν ευχάριστα την ημέρα τους όταν έχει προηγηθεί ένας ήρεμος αποχωρισμός  είτε στην είσοδο του παιδικού σταθμού είτε κατά την επιβίβασή του παιδιού στο σχολικό λεωφορείο.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X