Συμβουλές για αποτελεσματικό διάβασμα και καλή μνήμη thumbnail

Συμβουλές για αποτελεσματικό διάβασμα και καλή μνήμη

Γειά σαςΕίμαι 17 ετών και φέτος δίνω Πανελλήνιες. Προσπαθώ να διαβάσω όσο περισσότερο μπορώ. Στο τέλος όμως καταλήγω να μην θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Αρκετοί γνωστοί μου πρότειναν ποικίλες λύσεις καμία όμως δεν είχε αποτέλεσμα… 


 Γράφει Σοφία Αντύπα , Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, www.ipsychology.gr Σοφία ΑντύπαΚαλησπερα, καταλαβαινω πως πρεπει να ειστε αρκετα απογοητευμένος και κουρασμενος, αν χρειαζεται να καταβάλετε τόσο μεγάλη προσπάθεια, η οποία τελικά δεν οδηγεί πουθενά. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι κάτι που πάντα δυσκολευόσασταν…αν δηλαδή η αποστήθιση είναι κάτι που σας δυσκολεύε πολύ, ή αν προέκυψε τώρα λογω πανελλήνιων εξετάσεων. Αν είναι το πρώτο τότε χρειάζεστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού να σας βοηθήσει στο διάβασμα, με τη βοήθεια συγκεκριμένων τεχνικών. αν είναι το δεύτερο, τότε μάλλον το αγχος σας, ή η άρνηση σας, είναι τόσο μεγάλο και δίαχυτο που εμποδίζει, τη μελέτη σας. Και σε αυτην την περίπτωση χρειάζεστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού υγείας με στόχο την αποφόρτιση των συναισθημάτων που σας ταλαιπωρουνε.


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X