Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά thumbnail

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για νέους και νέες μέχρι 30 ετών διοργανώνει το τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης του δήμου Πειραιά.


Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, ενώ περιλαμβάνουν διδασκαλία ελεύθερου σχεδίου και χρώματος με λάδι.


Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων αφορά το ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο. Η διδασκαλία περιλαμβάνει μελέτη πραγματικών αντικειμένων εκ του φυσικού (νεκρές φύσεις) σε ασπρόμαυρη απεικόνιση. Ο μαθητής θα έρθει σε επαφή με τις θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου, τριών διαστάσεων, όπως γεωμετρία, στερεομετρία, αξονομετρικό, προοπτική και φωτοσκίαση.


Σε ό,τι αφορά τη ζωγραφική (χρώμα) η διδασκαλία περιλαμβάνει αναλυτική αναφορά στη θεωρία του χρώματος και χρωματικό κύκλο (αρμονίες και συνθέσεις χρωμάτων, ποιότητες τόνων και χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων). Επίσης, ο μαθητής θα εξοικειωθεί με όλες τις τεχνικές του χρώματος με λάδι.


Στόχος του εργαστηρίου ζωγραφικής είναι η κατανόηση και κατάκτηση του γνωστικού αντικειμένου. Στα εργαστήρια θα δίνεται έμφαση στην εξατομικευμένη διδασκαλία με τον κάθε σπουδαστή, για την αφομοίωση των γνώσεων στο σχέδιο και στο χρώμα.


Μόλις ολοκληρωθεί ο βασικός κύκλος εκπαίδευσης, στους μαθητές θα δοθούν θέματα-ασκήσεις που συμβάλλουν στο να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους στο σχέδιο και στο χρώμα και στο να γνωρίσουν τη χαρά της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, την παράδοση και τον πολιτισμό. Επίσης, οι σπουδαστές θα συνεργάζονται και θα επικοινωνούν εκθέτοντας τα έργα τους.


Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις εγγραφές στα τηλέφωνα 210 41 01 692 (Τμ. Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης) και 210 41 01 402 (Δημοτική Πινακοθήκη Νοταρά 28, Πειραιάς).


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X