Ο Ολάντ στην Ελλάδα: Tα τέσσερα παιδιά εκτός γάμου, οι απιστίες και οι ερωμένες και ο παχουλός μισθός του κομμωτή του ύψους 10.000 ευρώ  thumbnail

Ο Ολάντ στην Ελλάδα: Tα τέσσερα παιδιά εκτός γάμου, οι απιστίες και οι ερωμένες και ο παχουλός μισθός του κομμωτή του ύψους 10.000 ευρώ

Τα γαλλικά μέσα τον αποκαλούν «Κύριο Νορμάλ», όμως κανένας δε θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την προσωπική του ζωή ως φυσιολογική αφού μετρά ήδη αρκετές σχέσεις στο ενεργητικό του οι οποίες φυσικά έχουν πάρει μεγάλη έκταση στα μίντια. Από το 2012 βρίσκεται στο τιμόνι της Γαλλίας ως πρόεδρος. Αύριο Παρασκευή 9/9 αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας με αφορμή την την Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ευρωπαϊκή ατζέντα ενόψει της Συνόδου Κορυφής των 27, για το μέλλον της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα του είναι πλούσιο. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande


Γιος ενός ωριλά και μιας φιλοαριστερής κοινωνικής λειτουργού, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1954 στη πόλη Ρουέν της Γαλλίας. Πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο και μετά καταφέρνει να μπει στη Νομική Σχολή του Παρισιού. Ο πατέρας του όταν ήταν παιδί πούλησε την κλινική του και τα διαμερίσματά τους για να μετακομίσουν. Μετά τη Νομική Σχολή συνεχίζει τις σπουδές του στο HEC Paris και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande jeune


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande jeune


Με την πολιτική ξεκινά να ασχολείται κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Από το 1974 δουλεύει εθελοντικά σαν φοιτητής δίπλα στον Φρανσουά Μιτεράν. Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα προσχωρεί επισήμως το 1979. Αμέσως ανεβαίνει σιγά σιγά στα πολιτικά και χάρη στον Ζακ Αταλί και τον Ζακ Ντελόρ γίνεται υπεύθυνος στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων για τα οικονομικά θέματα. Όταν πια τελείωσε η θητεία του Μιτεράντ στο κόμμα, είχε τη στήριξη για να γίνει ο πρόεδρος και στέκεται απέναντι από τον Ζακ Σιράκ. Με ευκολία κερδίζει ήδη από το πρώτο γύρο. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande jeune


Tη δεκαετία του '80 επιλέγει να γίνει ελεγκτής στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ παράλληλα γίνεται και λέκτορας. Το 1997 είναι μάλλον ημερομηνία σταθμός για τον ίδιο μιας και επανεκλέγεται βουλευτής με την άνοδο της αριστεράς και επιλέγεται ως γενικός γραμματέας στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το 2001 γίνεται δήμαρχος στην Τυλ μια θέση που κρατά μέχρι το 2008. Δε μένει όμως εκεί αφού θέλει να ανέβει ακόμα πιο ψηλά και να γίνει πρόεδρος της χώρας του. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande 2001


Από το 2011 ανακοινώνει ήδη ότι θα κατέβει σαν υποψήφιος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Στην αναμέτρηση απέναντι του βρισκόταν και ο Στρος Καν, που μετά το σκάνδαλο με την καμαριέρα στη Νέα Υόρκη είδε τις μετοχές του να κατεβαίνουν και αυτές του Ολάντ να ανεβαίνουν όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις. Γίνεται έτσι το ακλόνητο φαβορί όμως καλείτο να αντιμετωπίσει την άνοδο της Μαρτίν Ωμπρύ στις δημοσκοπήσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της τελευταίας, στις 28 Ιουνίου 2011. Στη διάρκεια της εκστρατείας, δέχθηκε κριτική κυρίως για το έργο του την περίοδο κατά την οποία ήταν επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και για την έλλειψη εκ μέρους του εμπειρίας σε υπουργική θέση. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande 2011


Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, υποσχόταν περισσότερους φόρους στις επιχειρήσεις, μέιωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και δίνοντας δικαιώματα γάμου και υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande 2011


Παράλληλα ο Νικολά Σαρκοζί έρχεται να ταράξει τα νερά ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του. Στον πρώτο γύρο, ο Φρανσουά Ολλάντ ήρθε στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας το 28.63% των ψήφων, και αντιμετώπισε τον Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο όπου στέφθηκε νικητής και πρωθυπουργός. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande


Τα τέσσερα παιδιά εκτός γάμου, οι ερωμένες και το ακριβό… κούρεμα 


Σχεδόν σε κάθε πολιτικό του βήμα, είχε δίπλα του και την κατάλληλη γυναίκα. Όταν ήταν ήδη φοιτητής στην Σχολή των Πολιτικών Επιστημών γνωρίζει τη γυναίκα του Ségolène Royal και συνεχίζουν την κοινή τους πορεία για περίπου τριάντα χρόνια. Μαζί της έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά χωρίς όμως να έχουν παντρευτεί: τον Thomas (1984), Clémence (1985), Julien (1987) and Flora (1992). Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να εμφανίζονται το 2007, όποτε και ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε διάσταση. 


Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επί 30 χρόνια σύντροφος του Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους. Το 2007 ο Γάλλος πρόεδρος την άφησε για τα μάτια της δημοσιογράφου Βαλερί Τριερβελέρ


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande Ségolène Royal


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande children


Δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν και οι φήμες για τον άτακτο πρόεδρο της Γαλλίας και λεπτομέρειες για τη σχέση του με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, την οποία γνώρισε ενώ ήταν ακόμα μαζί με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Οι σχέσεις μάλιστα ανάμεσα στις δύο γυναίκες ήταν τεταμένες όταν η Ρουαγιάλ, υπουργός τότε, είχε καλέσει την Β. Τριερβελέρ, η οποία ήταν πολιτική συντάκτης, και της ζήτησε απειλητικά «να μην ξαναπλησιάσει τον Ολάντ, γιατί θα το μετανιώσει». Αλλά και αργότερα, όταν πλέον η Ρουαγιάλ αποτελούσε παρελθόν (και πολιτικό και ερωτικό) για τον πρόεδρο, η Τριερβελέρ που ήταν ατύπως η «πρώτη κυρία», φρόντισε να ευχηθεί μέσω Twitter της καλή επιτυχία στον αντίπαλο της Ρουαγιάλ, Ολιβιέ Φαλορνί, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande wife


Βαλερί Τριερβελέρ, η… καρέκλα της φαίνεται να τρίζει εξαιτίας της φημολογούμενης σχέσης του Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.


Η δημοσιογράφος ήταν ήδη παντρεμένη με τον Ντενίς Τριερβελέρ, επίσης δημοσιογράφο. Αν και στην αρχή όλοι υπέθεσαν ότι θα ήταν το δυνατό χαρτί για τον Ολάντ, σιγά σιγά η κοινή γνώμη της Γαλλίας στρέφεται εναντίον της. Άλλωστε η Τριερβελέρ βρέθηκε με τρεις άνδρες ταυτόχρονα κάποια στιγμή εκείνη την εποχή. Εκείνη δε την περίοδο, όπως ισχυρίζεται το βιβλίο, τη φλέρταρε και ο Νικολά Σαρκοζί.


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande wife


Ολα αυτά τα πιπεράτα «χάρισαν» από τον Τύπο στην Τριερβελέρ παρατσούκλια όπως «Βαλερί ροτβάιλερ» και «πρώτη ερωμένη» (αντί για πρώτη κυρία), ενώ το βιβλίο «Μεταξύ δύο πυρών» την παρουσιάζει ως «ζηλιάρα», «αγχώδη», «νευρική» και «με μειωμένη αυτοεκτίμηση».


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande wife


Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι σπατάλες της «πρώτης κυρίας», αλλά και η είδηση ότι λίγο μετά την εκλογή Ολάντ ζήτησε να παίρνει αργομισθία ως κριτικός βιβλίων από το περιοδικό «Paris Match», στο οποίο εργαζόταν ως πολιτική συντάκτρια. 


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande wife


Τα ερωτικά σκάνδαλα δε σταματούν εκεί, αφού πριν από δύο χρόνια, ο Ολάντ ανακοίνωσε το χωρισμό του με τη δημοσιογράφο μετά τις αποκαλύψεις που έκανε το περιοδίκο "Closer" και έκανε λόγο για την φημολογούμενη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.


Το εξώφυλλο του περιοδικού «Closer», το οποίο υποστηρίζει ότι ο Ολάντ συναντιέται μυστικά κάθε εβδομάδα με την Γκαγιέ σε διαμέρισμα στο οποίο καταφτάνει… με σκούτερ.


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande julie gayet


Σε ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του περιοδικού, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Ολάντ συναντιέται κάθε εβδομάδα με την 41χρονη ηθοποιό, με μυστικό τρόπο και προφανή κάλυψη, κάτι που εκτός των άλλων εγείρει και ζήτημα ασφάλειας του προέδρου. "Ο αρχηγός του κράτους συνοδεύεται από έναν σωματοφύλακα που προστατεύει το απόρρητο των συναντήσεων με την ηθοποιό και τους φέρνει ακόμα και κρουασάν!", σύμφωνα με το "Closer".


Αποτέλεσμα εικόνας για francois hollande julie gayet


Αν και η ηθοποιός υπέβαλε κατηγορία για τον εντοπισμό του υπεύθυνου που διέρρευσε τη φήμη, η ίδια συμμετείχε το 2012 σε ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ όπου περιέγραφε τον τότε προεδρικό υποψήφιο ως άνθρωπο "ταπεινό" , "εξαιρετικό" που "πραγματικά ακούει".Το πιο πρόσφατο όμως σκάνδαλο που κυκλοφόρησε σαν είδηση τον περασμένο Ιούλιο δεν είχε να κάνει με έρωτες όπως θα περίμενε κανείς αλλά με… τρίχες. Ο προσωπικός του κομμωτής αμείβεται το μήνα με το ποσό των 9.895 ευρώ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Le Canard Enchaîné. Ο κομμωτής Ολιβιέ Μπ. «αρχίζει πολύ νωρίς την ημέρα του και έχει πολλές ώρες εργασίας. Ασχολείται με το χτένισμα του προέδρου κάθε πρωί και όσες φορές χρειαστεί μέσα στην ημέρα, ειδικά πριν από δημόσιες δηλώσεις» αναφέρουν τα δημοσιεύματα.


hollande coif

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X