Φρέσκος τόνος με αβοκάντο, λάιμ και κινόα!!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>500 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε φέτες πάχους 2 εκ.</span></li>
<li><span>1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>3 λάιμ ζουμερά</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span>2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους</span></li>
<li><span>2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>βρασμένη κινόα για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Ακουμπάμε επάνω μεμβράνη κουζίνας. Τοποθετούμε τον τόνο. Παγώνουμε για 15′ στην κατάψυξη να σφίξει. Κόβουμε σε κύβους ή σε μακρόστενα κομματάκια. Τα βάζουμε σε μπολ.<br />Προσθέτουμε κρεμμύδι, λάιμ, πιπέρι, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά.</p>
<p>Σκεπάζουμε και παγώνουμε καλά για 1 ώρα στο ψυγείο. Στο διάστημα που κρυώνει, ανακατεύουμε 2-3 φορές να μαριναριστεί και να αλλάξει χρώμα ο τόνος.</p>
<p>Απλώνουμε τη βρασμένη σε αλατισμένο νερό κινόα σε πιατέλα. Να καλυφθεί όλη η βάση.<br />Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο στον τόνο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε πάνω στην κινόα.<br />Ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και σερβίρουμε με τραγανές πίτες ή γαλέτες.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα