Oδηγός επιβίωσης για το σχολείο: Πώς θα περάσεις καλά ακόμα κι αν δε συμπαθείς κανέναν  thumbnail

Oδηγός επιβίωσης για το σχολείο: Πώς θα περάσεις καλά ακόμα κι αν δε συμπαθείς κανέναν

Νιώθεις πολλές φορές ότι δε ταιριάζεις πουθένα; Ότι τα γούστα σου δεν είναι ίδια με αυτά των υπόλοιπων και γενικά νιώθεις μόνη σου; Δεν είναι ανάγκη να νιώθεις παραάταιρη, το έχεις! Ούτε είναι κακό να είσαι διαφορετική και να αντιστέκεσαι στο κοπάδι. Για να μην είσαι όμως το μαύρο πρόβατο, δε χρειάζεται να κάνεις πολλά ούτε να κουράσεις πολύ το κεφάλι σου με αυτό. Χρειάζεσαι μόνο μια μικρή βοήθεια για να περάσεις καλύτερα την υπόλοιπη χρονιά. Οπότε διάβασε τους παρακάτω εύκολους τρόπους για να καλοπεράσεις ακόμα κι αν νιώθεις πως τους μισείς όλους. 


1. Κάνε διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες 


Ξέρω οι υποχρεώσεις είναι πολλές: σχολειο φροντιστήριο και φτου κι από την αρχή. Όμως κάπου θα μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να κάνεις κάτι εξαιρετικά διασκεδαστικό και στην τελική αυτό που σου αρέσει. Γιατί δεν δοκιμάζεις τις δυνάμεις σε κάποιο σπορ όπως το βόλει ή το μπάσκετ; Αν πηγαίνεις σε κάποια ομάδα της περιοχής σου, το κόστος δε θα είναι τόσο μεγάλο. Τα ομαδικά αθλήματα αναπτύσσουν το ομαδικό πνεύμα και είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσεις καινούρια άτομα που τουλάχιστον θα έχετε κάτι κοινό. Και πού ξέρεις, μπορεί να έχετε και περισσότερα κοινά, αν τους γνωρίσεις καλύτερα. Διαφορετικά, γιατί δε δοκιμάζεις την καλλιτεχνική σου πλευρά, όπως για παράδειγμα να γραφτείς σε κάποια θεατρική ομάδα; Ό,τι και να επιλέξεις σίγουρα θα γνωρίσεις νέα και ενδιαφέροντα άτομα. Οπότε όταν θα είσαι στο σχολείο και θα νιώθεις μόνη σου, θα σκέφτεσαι το πότε θα δεις τους φίλους που έχεις κάνει εκτός σχολείου.


Αποτέλεσμα εικόνας για volleyball gif


2. Mην εστιάζειες τόσο στο ότι έχεις πρόβλημα να ταιριάξεις με τους άλλους 


Δεν είναι λίγες μάλλον οι φορές που αγχώνεσαι για όλα τα πράγματα που κάνουν οι γύρω σου αλλά εσένα σου είναι αδιάφορα. Στην πραγματικότητα όμως, το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους δε θα σε βοηθήσει και πολύ, ίσα ίσα που θα σε αγχώσει περισσότερο. Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά δεν είναι εύκολο για κανέναν να ταιριάξει κάπου. Γι' αυτό μην επιδιώξεις να αλλάξεις την εμφάνιση σου ή οτιδήποτε άλλο για να αρέσεις στους άλλους. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να μην αρέσεις σε εσένα. Όταν όμως βγάλεις τον αληθινό σου εαυτό, σίγουρα θα γίνεις συμπαθής. 3. Γνώρισε καλύτερα τους καθηγητές σου


Εντάξει δε λέω να τους… κολλήσεις για να πάρεις καλούς βαθμούς, όμως όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, μερικοί από αυτοί θα μπορούσαν να είναι και συμπαθητικοί και να σε βοηθήσουν. Άσε που μερικές συζητήσεις που θα κάνεις μαζί τους μπορεί να τις βρεις πολύ πιο ώριμες από εκείνες που θα έκανες με κάποιον συνομήλικό σου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για talk to a teacher gif


4. Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που τελικά μισείς στο σχολείο 


Είναι οι συμμαθητές σου; Ή μήπως το γεγονός ότι δε θα ήθελες να είσαι σε αυτό το σχολείο γενικά; Αν τελικά νομίζεις ότι δεν σε ενοχλούν τόσο οι συνομίληκοι σου αλλά το σχολείο εν γένει, προσπάθησε να γράψεις τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί για να αποσυμφορήσεις το άγχος. Έτσι θα αδειάσεις λίγο το κεφάλι σου και θα προσπαθήσεις να εντοπίσεις τι σου φταίει επιτέλους. 


Αποτέλεσμα εικόνας για i hate everyone gif


5. Δες το μέλλον 


Δεν είναι ανάγκη να τους συμπαθείς όλους στο σχολείο. Άλλωστε πολλούς από αυτούς, αφού πια φύγετε από το σχολείο, δε θα τους δεις ούτε ζωγραφιστούς. Όμως το να κρατάς αποστάσεις δε θα κάνει πολύ καλύτερα τα πράγματα για εσένα. Από την άλλη προσπάθησε να σκεφτείς για όλα όσα θέλεις να πετύχεις μετά το σχολείο και τι μπορείς να κάνεις για να πετύχεις αυτούς τους στόχους. Μπορείς να μην δεις αποτελέσματα άμεσα, όμως αργότερα δε θα το μετανιώσεις.  

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X