Φακές στο τηγάνι με σολομό και ντρέσινγκ μουστάρδας!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 φιλέτο φρέσκος σολομός 200 γρ. περίπου με το δέρμα</span></li>
<li><span>1 κύβο λαχανικών</span></li>
<li><span>1 φλ. φακές ψιλές</span></li>
<li><span>1 κλαδάκι θυμάρι</span></li>
<li><span>1 φύλλο δάφνη</span></li>
<li><span>100 γρ. πράσινα ψιλά φασόλια</span></li>
<li><span>3-4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>2 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>1 καρότο τριμμένο</span></li>
<li><span>1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια</span></li>
<li><span>2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για το ντρέσινγκ μουστάρδας</h5>
</li>
<li><span>2 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li><span>2 κ.σ. κόκκινο ξίδι</span></li>
<li><span>4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλείφουμε τον σολομό.<br />Χαράζουμε ελαφρά (3-4 κάθετες χαρακιές στο κέντρο του φιλέτου) το δέρμα του σολομού. Το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι για 2′ από την πλευρά της πέτσας να ροδίσει καλά.</p>
<p>Το αναποδογυρίζουμε σε ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω να την βλέπουμε και ψήνουμε για 7′-8′ στους 200ºC, ανάλογα με το πάχος του ψαριού από 7′-10′ .</p>
<p>Ξεπλένουμε τις φακές, τις νεροβράζουμε για 2′-3′ και πετάμε το νερό. Τις βράζουμε σε καθαρό νερό με ένα κλαδάκι θυμάρι και ένα φύλλο δάφνη μέχρι να είναι αλ ντέντε. Να μην λιώσουν, περίπου 20′.</p>
<p>Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 4′-5′, ανακατεύοντας το κρεμμύδι, το σέλερι και το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.</p>
<p>Στραγγίζουμε τις ζεστές φακές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε καλά.</p>
<p>Προσθέτουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών, το καρότο, την πιπεριά, τα φασολάκια και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά.</p>
<p>Χωρίζουμε σε φλέικς τη σάρκα του σολομού και την προσθέτουμε στη ζέστη σαλάτα φακής. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα