Πολυμεσική εγκατάσταση FEED ME  thumbnail

Πολυμεσική εγκατάσταση FEED ME

Η Ελευσίνα 2021 – Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του Βουκουρεστίου ARCUB και το București 2021 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυμεσικό έργο FEED ME των Ρουμάνων καλλιτεχνών SAINT MACHINE και NOPER.


Επιχειρώντας να διευρύνει και να εμβαθύνει τον πολιτιστικό διάλογο των δύο βαλκανικών χωρών που θα φιλοξενήσουν τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, η Ελευσίνα 2021 παρουσιάζει το έργο FEED ME, μια πρωτοποριακή εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας, η οποία το 2015 είχε φιλοξενηθεί στην κορυφαία διοργάνωση για την τέχνη και την τεχνολογία Ars Electronica.


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια / Aisxylia Festival, η εγκατάσταση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Ελευσίνας από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 20:00.


Η παρουσίαση πραγματοποιείται με τη χορηγία της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, στο πλαίσιο της στήριξης της υποψηφιότητας της Ελευσίνας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.


Το έργο FEED ME των Ρουμάνων καλλιτεχνών Saint Machine (Marilena Oprescu Singer) και Noper (Radu Pop) είναι ένα διαδραστικό πείραμα που διερευνά τη σχέση μεταξύ του έργου τέχνης και του κοινού. Με μια αυτο-ειρωνική προσέγγιση, το έργο καλεί τα θύματα της τερατώδους και συνεχώς ακόρεστης «Μήτρας Tra» στο διατροφικό τελετουργικό της, στο εσωτερικό του έργου που είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα αυγό μήκους 9 μέτρων, που τρέφεται από την ενέργεια που παράγεται από τις κινήσεις των επισκεπτών.Πρόκειται για μια διαδραστική multimedia κάψουλα στην οποία τα πάντα κινούνται, πάλλονται και αντιδρούν στην κίνηση των επισκεπτών με έναν κοινό ρυθμό. Το FEED ME δημιουργεί έναν πολυδιάστατο χώρο πεινασμένο να απορροφήσει την προσοχή των επισκεπτών και να χρησιμοποιήσει την ενέργειά τους. Ο επισκέπτης μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό του FEED ME και να αποκτήσει πρόσβαση στον έλεγχο των μηχανημάτων του. Το έργο γίνεται ουσιαστικά μια προέκταση των χεριών και του κεφαλιού του ανώνυμου επισκέπτη ο οποίος μετατρέπεται σε δημιουργό, γιατί μόνο με την ενέργειά του δίνει νόημα σε ολόκληρη την έκθεση.


Η «Μήτρα Tra» είναι μια εννέα μέτρων μήκους κάψουλα με αισθητήρες σε σχήμα κουκουλιού, που δημιουργήθηκε από την Ρουμάνα καλλιτέχνη Saint Machine ως μια κινητή παιδική χαρά πολυμέσων, όπου οι καλλιτέχνες καλούνται να συνομιλήσουν. Η εγκατάσταση είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και αλουμίνιο καλυμμένη με 699 διαφορετικού μεγέθους εξαρτήματα σε σχήμα τριγώνου τα οποία πάλλονται, αλλάζουν χρώματα και μεταδίδουν ήχους μόνο όταν κάποιος πλησιάσει και εισέλθει στο εσωτερικό της κάψουλας.


Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου FEED ME (www.feedmeritual.ro).


Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος
Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας
τηλ: 210 55 65 613


Εγκαίνια έκθεσης:
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00


Ημέρες λειτουργίας:
Τρίτη – Κυριακή, Δευτέρα κλειστά


Ώρες λειτουργίας:
10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:30


Είσοδος ελεύθερη


http://aisxylia.gr/event/feed-me/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X