Τι συμβαίνει στην ευαίσθητη περιοχή σου όταν δεν έχεις περίοδο  thumbnail

Τι συμβαίνει στην ευαίσθητη περιοχή σου όταν δεν έχεις περίοδο

Ξέρεις ήδη τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν έχεις περίοδο αλλά και πώς να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες μέρες. Εξοπλίζεσαι με χάπια, σερβιέτες και είσαι έτοιμη να κάνεις ματαθώνιο ταινιών ή σειρών αγκαλία με την κουβέρτα σου στον καναπέ. Τι γίνεται όμως κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου μήνα στην ευαίσθητη περιοχή σου; 


Αν δεν σου έχει έρθει ποτέ περίοδος:


Το πίστευες ότι μπορείς να καταλάβεις πότε θα σου έρθει η πρώτη σου περίοδος μόνο και μόνο από τα υγρά που βγάζει ο κόλπος σου; Ναι είναι αλήθεια: 6 μήνες πριν αρχίζεις να έχεις τις… δύσκολες μέρες, θα παρατηρήσεις λίγα κολλώδη άσπρα υγρά. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθείς καθώς είναι απολύτως φυσιολογικό. Αυτό που αλλάζει είναι τα κύτταρα σου τα οποία γίνονται ακόμα πιο… ώριμα. Πρόσεξε όμως γιατί μπορεί να την πατήσεις και να νομίζεις ότι είναι κάποια μόλυνση κάτι που όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. 


Πρώτη εβδομάδα της περιόδου: 


Το πρώτο… αίμα είτε θα έχει κοκκινωπό χρώμα ή κόκκινο και θα διαρκέσει 4 με 7 ημέρες (αν τελικά σου κρατήσει 7 μέρες, καλώσήρθες στο club). Αυτό που υποστηρίζουν οι γιατροί είναι ότι για να σου σταθεροποιηθεί ο κύκλος σου, θα πάρει περίπου δύο χρόνια(!). Οπότε καταλαβαίνεις πως είναι απολύτος λογικό να μην έχουν όλες σου οι περίοδοι την ίδια διάρκεια αλλά και όποιες καθυστερήσεις ενδέχεται να υπάρξουν. 


Δεύτερη εβδομάδα: 


Η περίοδός σου έχει πλέον τελειώσει και η ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται ένα… διάλειμμα. Αποτέλεσμα είναι να μην δεις καθόλου υγρά. Όσο περνάει η εβδομάδα και αυξάνονται τα οιστρογόνα, μπορεί να παρατηρήσεις λίγα παχύρευστα υγρά ή κίτρινο χρώμα στο εσώρουχό σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει διότι έρχονται σε επαφή με τον αέρα, κάτι δηλαδή αναμενόμενο. 


Τρίτη εβδομάδα 


Στα μέσα του μήνα, είναι οι εύφορες μέρες σου, οπότε την μέρα του μήνα που είσαι πιο γόνιμη, θα παρατηρήσεις υγρά τα οποία είναι άσπρα σαν το ασπράδι του αυγού. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. 


Τέταρτη εβδομάδα 


Αφού το αυγό σου… σπάσει, οι εκκρίσεις γίνονται λίγο πιο άσπρες και παχιές, δεν θα έχουν όμως άσχημη μυρωδιά. Κάποια στιγμή θα σταματήσουν να είναι τόσο παχύρευστα και τελικά, θα σου έρθει η περίοδος κανονικά. 


Πότε θα πρέπει να ανησυχήσεις για τα υγρά σου 


Αν το χρώμα τους είναι άσπρο και η σύστασή τους παχύρεστη και μπορείς να το συγκρίνεις με cottage cheese, έχεις μάλλον κάποια μυκητίαση. Γενικά, αν παρατηρήσεις κάποια διαφορά στο χρώμα και τη σύσταση αλλά και στην μυρωδιά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δεις ένα γιατρό. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X