Ζώδια και χωρισμός: Ποιά κρατούν φιλική σχέση μετά το μπαμ! thumbnail

Ζώδια και χωρισμός: Ποιά κρατούν φιλική σχέση μετά το μπαμ!

Είναι γεγονός ότι σε όλα στη ζωή υπάρχει αρχή και τέλος, ακόμα και στον έρωτα και στις σχέσεις … Τι γίνεται όμως μετά από έναν χωρισμό; Πόσο εύκολο είναι να παραμείνεις φίλος με το άτομο που υπήρξε εραστής, σύντροφος ή σύζυγος;  Πολλοί θεωρούν ότι είναι ανέφικτο μία ερωτική σχέση να μετατραπεί σε φιλία,  υπάρχουν όμως και πολλοί που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν φιλική σχέση με ένα άτομο του ερωτικού τους παρελθόντος. Ας δούμε πως σκέφτονται και δρουν τα ζώδια μετά το τέλος της σχέσης….


ΚΡΙΟΣ


Ο εγωιστής και παρορμητικός Κριός, μπορεί μετά τον χωρισμό να παριστάνει τον κουλ και τον αδιάφορο, σίγουρα όμως δεν του είναι και τόσο εύκολο να κρατήσει μία φιλική σχέση αμέσως, ιδιαίτερα αν δεν ήταν επιλογή του ο χωρισμός.  Έτσι λοιπόν γίνεται ιδιαίτερα αντιδραστικός και απότομος στη σκέψη της φιλίας και απομακρύνεται μέχρι να του περάσει … Στην πορεία, όταν τα συναισθήματα έχουν ξεπεραστεί, ο Κριός μπορεί να μείνει φίλος, μόνο αν αγάπησε αληθινά και το άτομο που είχε σχέση ήταν ειλικρινές απέναντί του! 


ΤΑΥΡΟΣ


Είναι γνωστό ότι ο Ταύρος δεν τα πάει καλά με τις αλλαγές και θέλει το χρόνο του για να συνηθίσει κάποιες καταστάσεις. Δεν του είναι εύκολο λοιπόν να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το άτομο που ήταν «δικό του» ανήκει πλέον κάπου αλλού … Πώς γίνεται λοιπόν φιλία αν δεν τα μοιράζεσαι όλα; Αν δεν ανοίγεις την καρδιά σου να λες τα πιο βαθιά σου μυστικά; Ο Ταύρος λοιπόν είναι ανένδοτος στην φιλία μετά από ερωτική σχέση, γιατί ξέρεις καλά ότι θα ζηλεύει πολύ και δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει τον έρωτά του! 


ΔΙΔΥΜΟΙ


Ο Δίδυμος είναι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος και η αλήθεια είναι ότι τα συναισθήματα του περνούν πάρα πολύ γρήγορα! Το τέλος μίας ερωτικής σχέσης δεν σημαίνει για τον Δίδυμο και τέλος ενδιαφέροντος και επικοινωνίας … απεναντίας  έχει την ανάγκη να μιλά, να επικοινωνεί και να συναναστρέφεται με το άτομο που εκτιμά και που πέρασε κάποια περίοδο της ζωής του μαζί του! Ωστόσο, το πρόβλημα που δημιουργείται τις περισσότερες φορές είναι ότι η διάθεση του Διδύμου για επικοινωνία μετά το τέλος της σχέσης, συχνά παρεξηγείται και θεωρείτε από το πρώην ταίρι του  ως επιθυμία για μία επανασύνδεση, κάτι που στην ουσία δεν είναι …. 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Ο Καρκίνος είναι ο άνθρωπος που δεν ξεχνά εύκολα και έχει πολύ ευαισθησία και συναισθηματισμό … Οι μνήμες γυρνούν διαρκώς στο μυαλό του και για να αποκοπεί από έναν άνθρωπο μετά το χωρισμό, είναι απαραίτητο να μην τον βλέπει, να μην τον ακούει, να μη μαθαίνει νέα του … Μόνο τότε μπορεί να ξεπεράσει καταστάσεις! Ένας Καρκίνος λοιπόν δεν μπορεί να μείνει φίλος γιατί θα είναι σαν να αφήνει μόνιμα μία πληγή ανοιχτή …. Στην περίπτωση που το «ρίξει» στο φιλικό, θα το κάνει μόνο γιατί τρέφει την ελπίδα της επανασύνδεσης. Μόλις διαπιστώσει ότι αυτό δεν είναι εφικτό, τότε αποχωρεί και δεν κρατά επαφές. 


ΛΕΩΝ


Υπάρχει έρωτας μετά τον χωρισμό; Αν ο Λέοντας είναι ακόμα ερωτευμένος σαφώς και δεν μπορεί να διατηρήσει φιλία μετά το τέλος μίας σχέσης… Αν το άλλο άτομο είναι ακόμα ερωτευμένο, τότε το πράγμα αλλάζει … Το Λιοντάρι θα κρατήσει φιλία και ανά διαστήματα θα φλερτάρει κιόλας, γιατί του αρέσει να επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο….  Έτσι λοιπόν συχνά θα δεις ένα Λέοντα να κρατά ενός είδους φιλικό – συναισθηματική επαφή, γιατί έτσι αισθάνεται ότι επιβεβαιώνεται! 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Το γεγονός ότι δύο άνθρωποι δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ερωτική σχέση, δεν σημαίνει  ότι δεν μπορούν να μείνουν δύο καλοί φίλοι… Αυτή ακριβώς είναι η άποψη του Παρθένου, ο οποίος όταν εκτιμά και σέβεται ένα άτομο από τη ζωή του, δεν θέλει να το χάσει! Έτσι λοιπόν το Παρθενάκι, συχνά θα κρατήσει επαφές με το άτομο που είχε μία μακρόχρονη σχέση, θα μαθαίνει νέα του και θα προσπαθήσει να διατηρήσει μία σωστή, τυπική επαφή, χωρίς να δίνει την ελπίδα για κάτι περισσότερο αν δεν υπάρχει προοπτική επανασύνδεσης. 


ΖΥΓΟΣ


Ένας Ζυγός δεν θέλει να νιώθει μοναξιά αλλά δεν του αρέσει να διώχνει και ανθρώπους από τη ζωή του! Σε περίπτωση χωρισμού,  δεν κρατά παράπονα και προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες, για να αφήσει και ένα παραθυράκι ανοιχτό … Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται στο μέλλον σκέφτεται πάντα για το λόγο αυτό κρατά μία επαφή έστω και φιλική με το άτομο που ήταν σε σχέση! Βέβαια, όταν θα βρει νέα σχέση, μην περιμένεις ότι θα κρατήσει φιλία μαζί σου … εύκολα ξεχνά και πάει παρακάτω! 


ΣΚΟΡΠΙΟΣ


Ο Σκορπιός είναι ανένδοτος και δεν σηκώνει αντιρρήσεις …. Δύο άνθρωποι που υπήρξαν εραστές, που ερωτεύτηκαν, που αγαπήθηκαν που είχαν έναν δεσμό για  λίγο ή περισσότερο καιρό, δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να παραμείνουν φίλοι! Ο Σκορπιός είναι και η περίπτωση του ανθρώπου που γίνεται και εχθρός μετά το χωρισμό, εκφράζοντας κακίες! Όσο και να προσπαθήσεις λοιπόν να κρατήσεις μαζί του μία τυπική φιλική επαφή, σίγουρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πραγματοποιήσεις! 


ΤΟΞΟΤΗΣ


Ένας φιλελεύθερος και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος όπως ένας Τοξότης δεν έχει κανέναν λόγο να μην παραμείνει φίλος μετά το τέλος μίας σχέσης! Έτσι λοιπόν μην παραξενευτείς αν χωρίσετε και ξαφνικά χτυπήσει το τηλέφωνο και σου μιλήσει σαν να μην τρέχει τίποτα … Μην παραξενευτείς αν κάνει και ερωτικό βήμα απέναντί σου ενώ είσαστε χωρισμένοι….. Ωστόσο μην παρεξηγήσεις και τις προθέσεις του, γιατί ο Τοξότης άπαξ και πει ότι θέλει φιλία μετά το τέλος της σχέσης, σημαίνει ότι στην ουσία θέλει να νιώθει ελεύθερος! 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ


Ο Αιγόκερως είναι αρκετά ανένδοτος στο θέμα της φιλίας μετά το χωρισμό! Κόβει κατευθείαν κάθε επαφή, κάθε δίαυλο επικοινωνίας και  δεν θέλει να διατηρεί φιλικές επαφές με το πρώην ταίρι του! Είναι της άποψης πως ο καθένας πρέπει να προχωρήσει παρακάτω και να αφήσει πίσω του να ξεχαστεί η ερωτική ιστορία που δεν ευοδώθηκε! Έτσι λοιπόν μπορεί να φανεί σκληρός και αμετάκλητος, όμως θα εξαφανιστεί γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι το σωστό και το πρέπον! 


ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Η φιλία είναι πολύτιμη για τον Υδροχόο μας, όπου την έχει σε πολύ πιο υψηλή κατάταξη ακόμα και από την ερωτική σχέση! Είναι ικανός να τερματίσει έναν ερωτικό δεσμό, προκειμένου να μην χαλάσει την φιλία που υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και το άτομο που τον ενδιαφέρει!  Το ότι ένα ζευγάρι δεν μπορεί να ταιριάξει και να παραμείνει σε μία ερωτική σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις έναν καλό φίλο από τη ζωή σου ! Έτσι λοιπόν ο Υδροχόος φροντίζει να παραμείνει το πιο καλό και πιστό φιλαράκι σου μετά το χωρισμό και τις περισσότερες φορές το καταφέρνει! 


ΙΧΘΥΣ


Ένας Ιχθύς πάντα τρέφει την ελπίδα ότι μπορεί να ξανασμίξει με το ταίρι που αγαπάει … Αν δεν έχει ξεπεράσει το χωρισμό, θα φροντίσει να συμβιβαστεί σε μία φιλική επαφή, προκειμένου να έχει το πρόσχημα της επικοινωνίας και των συναντήσεων μπας και αλλάξει κάτι … Όταν το Ψαράκι αντιληφθεί ότι τίποτα δεν αλλάζει και ότι δεν επανέρχεται η σχέση, τότε χάνεται , εξαφανίζεται και αναζητά αλλού έναν νέο έρωτα…. 




www.oroskopos.gr



[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X