Τα 7 πράγματα που φοβάσαι στην πρώτη σου σχέση  thumbnail

Τα 7 πράγματα που φοβάσαι στην πρώτη σου σχέση

Το στομάχι σου γεμίζει… πεταλούδες με το που τον δεις και η καρδιά σου χτυπάει δυνατά. Τα χέρια σου τρέμουν και οι παλάμες σου ιδρώνουν. Θέλεις να είσαι εκεί και να τα κρύψεις όλα αυτά όσο καλύτερα μπορείς για να μη γίνεις… ρεζίλι. Η πρώτη σου σχέση εκτός από όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις, θα σου φέρει πολύ άγχος και αμήχανες στιγμές. Πολλές από αυτές δεν μπορείς να τις αποφύγεις όμως θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι είναι και φυσιολογικά και πάνω κάτω όλοι μας τα έχουμε περάσει. Πώς άλλωστε να μην νιώθεις αμηχανία όταν είναι πραγματικά ένα εντελώς καινούριο μέρος για εσένα; Οπότε δες παρακάτω όλα όσα… τρομακτικά θα συναντήσεις. 


1. Το ότι θα φανείς άπειρη 


Αποτέλεσμα εικόνας για awkward kiss gif


Είναι οι χειρότερες σκέψεις που μπορείς να έχεις, όμως με το άγχος σου θα τα κάνεις χειρότερα. Ακόμα όμως κι αν ατα κάνεις θάλασσα, μη γυρίσεις να του πεις "Ωχ συγγνώμη, δε ξέρω τι κάνω!". Γιατί αν δεν κάνεις κάτι εντελώς τραγικό, το αγόρι σου δε θα καταλάβει τίποτα! 


2. Όταν νιώθεις την ανάγκη να γεμίσεις τις άβολες παύσεις 


Αποτέλεσμα εικόνας για awkward pauses gif


Ακόμα κι αν δεν το παρατηρήσεις από την αρχή, δεν μπορείς να φανταστείς το τι κοτσάνες μπορεί να πετάξεις από την αμηχανία σου. Σιγά σιγά όμως, θα πρέπει να εκτιμήσεις και αυτές τις στιγμές που δε λέτε τίποτα γιατί πολύ απλά δε χρειάζεται να πείτε κάτι. Τα λένε όλα τα σώματά σας και η παρουσία του ενός για του άλλου. 


3. Σκέφτεσαι πολύ το πρώτο σου φιλί 


Αποτέλεσμα εικόνας για awkward kiss gif


Εν ολίγοις αγχώνεσαι για κάτι που θα σε κάνει χαρούμενη οπότε γιατί να το φέρνεις και να το ξαναφέρνεις στο μυαλό σου σαν κάτι που σε στρεσάρει; Μην το κάνεις πιο περίπλοκο απ' όσο είναι, μάζεψε τα… δόντια σου και θυμήσου να αναπνέεις από τη μύτη. Δε χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιείς τη γλώσσα. 


4. Σκέφτεσαι συνεχώς και τα πάντα 


Αποτέλεσμα εικόνας για οverthinking gif


"Μήπως δεν έπρεπε να το πω αυτό", "μήπως έπρεπε να του πιάσω το χέρι;", "Έπρεπε να βάλω γλώσσα όταν με φίλησε;". Απλώς σταμάτα! Κλείσε το διακόπτη του μυαλού σου και προσπάθησε να απολαύσεις αυτό που έχεις. 


5. Το τι θα πουν οι γονείς σου 


Αποτέλεσμα εικόνας για parents approval gif


Δυστυχώς ακόμα δεν είσαι σε θέση να αποφασίζεις εσύ εξολοκλήρου για τις πράξεις σου. Θα πρέπει να το πεις στους γονείς σου; Αν είναι αυστηροί και νομίζεις ότι θα έχεις πρόβλημα, είναι προτιμότερο να το κρατήσεις στην αρχή κρυφό αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να τους το πεις. 


6. Αν θα το δεχτούν οι φίλες σου 


Αποτέλεσμα εικόνας για friends approval gif


Όλοι μα όλοι θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί τόσο από τους γύρω μας όσο κι από τους φίλους μας. Περνάμε άλλωστε πολλή ώρα τη μέρα με τους φίλους μας και θέλουμε να δέχονται τις επιλογές μας. Πάντα βέβαια μπορεί να προκύψει το θέμα να μην τον συμπαθήσει κάποια από τις φίλες σου. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να το συζητήσεις και να καταλάβεις τι συμβαίνει. 


7. Ο πρώτος σας καυγάς 


Αποτέλεσμα εικόνας για fight gif


Όταν τσακωθείτε πρώτη φορά είτε θα είναι μεγάλο ζήτημα και θα σας διαλύσει αν δεν είστε αρκετά δεμένοι ή θα γίνει απλώς μια ανάμνηση στην μετέπειτα σχέση σας. Ότι και να γίνει όμως, η λογική και τα επιχειρήματα θα πρέπει να επικρατήσουν. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X