Όλα όσα μπορείς να πάθεις όταν σπας τα σπυράκια σου  thumbnail

Όλα όσα μπορείς να πάθεις όταν σπας τα σπυράκια σου

Ξυπνάς το πρωί και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Όλα είναι φυσιολογικά, εκτός από ένα σπυράκι που έχει ξεφυτρώσει από το πουθενά στο κουτελό σου. Σε μια κίνηση απελπισίας, βάζεις τα χέρια σου πάνω του για το σπάσεις. Μέγα λάθος αγαπητή μου. Γιατί το να σπάσεις ένα σπυράκι είναι από τα απαγορευμένα πράγματα που δεν πρέπει -συνήθως- να κάνεις όμως το κάνεις όπως και να χει. Αλλά σκέψου όλα όσα μπορείς να πάθεις κάνοντας απλά και μόνο αυτή τη κίνηση. 


Όση ικανοποίηση όμως κι αν σου προσφέρει, θα πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις. Αν και είμαι σίγουρη πως με το που διαβάζεις παρακάτω όλα όσα μπορείς να πάθεις αφού το σπάσεις, δε θα ξαναβάλεις… δάχτυλα στο πρόσωπό σου! 


1. Ουλές 


Ένα σπυράκι μπορεί να μείνει στο πρόσωπό σου από μια μέρα μέχρι και εβδομάδες. Μια ουλή όμως από το σπυράκι που μόλις έχεις σπάσει μπορεί να αφήσει σημάδι για πολλούς μήνες ή και χρόνια στο πρόσωπό σου. Τι θα διαλέξεις από τα δύο λοιπόν; 


2. Ακόμα περισσότερα σπυράκια


Θα βάλεις ξανά τα χέρια σου στο πρόσωπό σου αν ξέρεις ότι θα βγουν κι άλλα σπυράκια; Και όχι μόνο αυτό αλλά μπορεί να βγάλεις αυτές τις ενοχλητικές κύστες που πονάνε. Πολύ απλά όταν προσπαθείς να σπάσεις ένα σπυράκι στέλνεις τα βακτήρια ακόμα πιο βαθιά στο δέρμα σου. 


3. Μόλυνση 


Θέλεις πραγματικά να δεις πώς είναι ένα μολυσμένο σπυράκι και να μην ξαναβάλεις ποτέ τα χέρια σου στο προσωπό σου; Απλώς κάνε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για να δεις όλα τα… καλά. Η εξήγηση είναι απλή: όταν σπας ένα σπυράκι, τραυματίζεις και το δέρμα γύρω γύρω. Στην πραγματικότητα, είναι μια ανοιχτή οδός για μολύνσεις. 


4. Κακάδι 


Νόμιζες ότι ξεμπέρδεψες πια με το άσπρο στίγμα -αυτό το άσπρο κεφαλάκι που βγάζουν ορισμένα σπυράκια; Χα χα, ας γελάσω. Καλωσόρισε το κακαδάκι που θα πάρει τη θέση του. Και μη νομίζεις ότι με το να το ξαναπειράξεις ή με το να βάλεις concealer θα κάνεις τα πράγματα καλύτερα. 


5. Φλεγμονή 


Σου έχει τύχει ποτέ να σπάσεις ένα μικρό σπυράκι και ξαφνικά το πρόσωπό σου να μοιάζει σαν να έχει γίνει… έκρηξη; Αυτό θα μπορούσε να είναι φλεγμονή η οποία όμως είναι αντίδραση του ανοσοποιητικού σου συστήματος και όχι από το σπυράκι. 


6. Δυσχρωμία 


Αν το πάθεις, είναι κάτι που αφήνει σημάδι και φαίνεται αρκετά. Το χρώμα που αφήνει το σημάδι είναι συνήθως μαύρο. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X