Επικονδυλίτιδα στον αγκώνα: Πώς αντιμετωπίζεται; thumbnail

Η ΑΝΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Ανάλογα με την ηλικία σας και εφόσον εκτιμήσει το πρόβλημα ο ορθοπαιδικός, μπορεί να συστήσει βιολογική θεραπεία με τοπική έγχυση PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια που λαμβάνεται με φυγοκέντρηση του αίματος μετά από απλή αιμοληψία που θα σας γίνει στο χώρο του ιατρείου).

Επικονδυλίτιδα στον αγκώνα: Πώς αντιμετωπίζεται;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Τα τελευταία χρόνια υποφέρω απο επικονδυλίτιδα στον αγκώνα. Έχω κάνει θεραπεία (ARCOXIA) αλλά συχνά πυκνά με … θυμάται. Επιπλέον ο πόνος επεκτείνεται και στον ώμο. Τί μπορώ να κάνω; 


 


Στο ερώτημά σας απάντηση ο Αντώνιος Παρτσινέβελος Χειρουργός Ορθοπαιδικός Συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών

Πρόκειται για χρόνια επικονδυλίτιδα που τα αντιφλεγμονώδη δεν μπορούν να θεραπεύσουν την πάθηση. Ανάλογα με την ηλικία σας και εφόσον εκτιμήσει το πρόβλημα ο ορθοπαιδικός, μπορεί να συστήσει βιολογική θεραπεία με τοπική έγχυση PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια που λαμβάνεται με φυγοκέντρηση του αίματος μετά από απλή αιμοληψία που θα σας γίνει στο χώρο του ιατρείου). Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής και η επούλωση της βλάβης της έκφυσης των εκτεινόντων τενόντων και όχι η παροδική ύφεση των συμπτωμάτων. Βοηθητικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πόνου έχει και η φυσιοθεραπεία.
Antonios Partsinevelos
Orthopaedic Surgeon
Scientific Associate


1st Department of Orthopaedics
Attikon Hospital
University of Athens Medical School, Athens, Greece


Private Practice
4 Ivis Street, Marousi, 15124
mobile: +30 6974 434454
tel       : +30 210 8067321
e-mail : antpartsimd@yahoo.gr
             antonios@partsinevelos.gr


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X